Volkswagen in Ford v skupen razvoj gospodarskih vozil?

Družbi Volkswagen AG in Ford Motor Company sta podpisali pismo o nameri, katerega cilj sta povečanje konkurenčnosti obeh podjetij in boljša prilagoditev potrebam strank po vsem svetu.

Prvi Volkswagen E-Crafterji že na cestah
Volkswagen in Ford proučujeta možnosti za skupne projekte na različnih poslovnih področjih in med drugim razmišljata o skupnem razvoju gospodarskih vozil.

Volkswagen in Ford proučujeta možnosti za skupne projekte na različnih poslovnih področjih in med drugim razmišljata o skupnem razvoju gospodarskih vozil, da bi se lahko v prihodnje kar najbolje odzivala na spreminjajoče se potrebe strank. V okviru potencialnega sodelovanja ni predvideno delniško lastništvo, izključeno je tudi navzkrižno lastništvo.

"Ford si prizadeva, da bi izboljšal svojo podjetniško kondicijo in da bi v svoj prid uporabil prilagodljive podjetniške modele. To vključuje tudi sodelovanje s partnerji, na osnovi katerega bomo povečali svojo storilnost in učinkovitost," je povedal Jim Farley, ki pri Fordu opravlja funkcijo direktorja za globalne trge. "Načrtovano sodelovanje s Volkswagnom je še en primer za to, kako lahko ustvarimo svetovno uspešno produktno paleto in razširimo svoje kompetence, na osnovi tega pa kot podjetje postanemo močnejši."

"Veseli smo, da bomo skupaj s Volkswagnovo ekipo preverili možnosti za sodelovanje. Želimo namreč doseči optimalno odzivnost na spreminjajoče se potrebe kupcev gospodarskih vozil ter poiskati nadaljnje sinergijske potenciale."

Dr. Thomas Sedran, vodja koncernske strategije pri Volkswagnu, je povedal: "Zahteve trgov in kupcev se spreminjajo bliskovito hitro. Obe podjetji že imata močne in komplementarne kompetence v različnih segmentih gospodarskih vozil. Če želimo biti kos izzivom spreminjajočih se trgov, moramo na osnovi različnih sodelovanj obvezno povečati svojo prilagodljivost. To je ključni element naše koncernske strategije do leta 2025. Načrtovano strateško sodelovanje s Fordom je priložnost, da obe podjetji povečata svojo konkurenčnost po vsem svetu."

O napredku in podrobnostih glede načrtovanega sodelovanja bosta obe podjetji poročali tekom nadaljnjih pogovorov.