Transit z zmanjšano maso

Novi Ford Transit bo uporabnikom omogočil, da bodo še učinkovitejši – sredi leta 2019 bo na voljo še bolj povezani in varčnejši dvotonski dostavnik, ki bo po temeljitem programu zmanjšanja mase ‘od glave do pet’ omogočal za do 80 kg večjo nosilnost.

Transit z zmanjšano maso
Novi Transit 350 GVM z zadnjim pogonom, dolgo medosno razdaljo in srednjo višino strehe je za 80 kg lažji od primerljivega predhodnika.

Za optimalno prilagoditev dovršene zasnove vključno s Fordovim prvim aluminijastim pokrovom motornega prostora pri gospodarskem vozilu ter kompozitne predelne stene in struženih platišč so pri razvoju uporabili napredne sisteme za računalniško oblikovanje (CAD), ki so sicer značilni za letalsko in vesoljsko industrijo.

Tovrstne inovacije so Fordovim inženirjem pomagale zmanjšati maso novega Transita ter tako zagotoviti večjo nosilnost za prevoz težjih bremen in še večjo učinkovitost uporabe. Novi Transit 350 GVM z zadnjim pogonom, dolgo medosno razdaljo in srednjo višino strehe je na primer za 80 kg lažji od primerljivega predhodnika. Dostavnik s sprednjim pogonom je lažji za 48 kg.


Novi Transit k večji produktivnosti poslovnih uporabnikov prispeva tudi z do sedem odstotkov varčnejšo porabo goriva novih pogonskih sklopov, med katerimi so izboljšani 2,0-litrski dizelski motorji EcoBlue z izpusti CO2 od 156 g/km, zmogljivejša različica s 185 KM in 10‑stopenjski samodejni menjalnik za modele z zadnjim pogonom. Izvedba EcoBlue Hybrid z 48‑voltnim blagim hibridnim pogonom – novost v tem segmentu – učinkovitost porabe goriva 2,0‑litrskega motorja EcoBlue v mestnem prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem izboljša še za dodatnih osem odstotkov, izpusti CO2 pa znašajo 144 g/km.

Nove tehnologije za pomoč vozniku in napredne funkcije za povezave zmanjšajo stres pri uporabi, tehnologija z vgrajenim modemom FordPass Connect pa upraviteljem voznih parkov pomaga zagotoviti kar se da učinkovito uporabo vozil in optimalne stroške delovanja.

Ford je znamka številka ena med gospodarskimi vozili v Evropi in v prvem četrtletju leta 2019 se je prodaja palete Fordov Transitov povečala za 11,8 odstotka – skupno so jih prodali 81.700. V letu 2018 je Ford na 20 evropskih trgih prodal 380.900 gospodarskih vozil, kar pomeni več kot osem odstotno povečanje v primerjavi z letom 2017.