Ford Trucks postal uradni partner ETRC prvenstva

Ford Trucks se bo pridružil seznamu naprednih in tehnično ambicioznih partnerjev prvenstva FIA ETRC. Tovornjak Ford Trucks F-MAX je na sejmu gospodarskih vozil IAA v Hannovru postal Mednarodni tovornjak leta 2019, in tudi Slovenski tovornjak leta 2019. Tovornjak ponuja najnovejše tehnologije, udobje, zmogljiv motor, učinkovitost in nizke stroške lastništva.

Ford Trucks postal novi uradni partner FIA ETRC 2019
Uradni tovornjak Ford Trucks F-MAX bo predstavljen na vsaki letošnji dirki ter bo sestavni del na prizoriščih FIA ETRC.

F-MAX z ravnim dnom kabine poganja Fordov Ecotorq motor s 500 KM moči in 12-stopenjskim avtomatiziranim menjalnikom ZF. Ponuja tudi tehnične lastnosti E-APU tehnologije, Eco-roll funkcijo in prediktivni tempomat. Notranjost kabine F-MAX s širino 2,5 metra ponuja udobje in razkošje, ter moderen dizajn, osredotočen za voznika. Dva modela F-MAX se bosta udeležila vseh letošnjih dirk FIA ETRC po Evropi. Enega bodo prikazali pred vsako izmed 32 tekmovanj pred več kot 400.000 gledalci, drugi pa bo prikazan v »Fan Village«, kjer bo na voljo za ogled.

FIA ETRC Fan Village bo osrednje zbirališče vsakega FIA ETRC dogodka. Model F-MAX bo prikazan tudi med dirkami, s čimer bo dopolnil nabor zabavnega dela dirk ("edutainment") (mešanica izobraževanja in zabave, ki jo zagotavlja FIA ETRC, lokalni organizatorji in FIA ETRC partnerji).

Fotogalerija