Novi Ford Trucks center v Ljubljani

V Ljubljani, natančneje na Celovški cesti 492 je podjetje Kam i Bus Importer svečano odprlo-prodajno servisni center Ford Trucks.

Nov Ford Trucks center v Ljubljani
Na zelo obiskani otvoritvi, je bil razstavljen tudi nov tovornjak Ford F-MAX, ki je v Slovenijo prišel neposredno iz sejma gospodarskih vozila IAA.

Novi prodajno-servisni center je prilagojen vseh zahtevam vzdrževanja različnih blagovnih znamk gospodarskih vozil. Opremljen je tudi z vsemi potrebnimi specializiranimi orodji in diagnostično opremo za tovorna vozila, avtobuse in priklopna vozila. V sodobno opremljenem objektu se nahaja tudi skladišče rezervnih delov, poleg tega pa tudi sedeže glavnega uvoznika za blagovno znamko Ford Trucks, podjetja KAM i BUS Importer d.o.o.

Na zelo obiskani otvoritvi, je bil razstavljen tudi nov tovornjak Ford F-MAX, ki je v Slovenijo prišel neposredno iz sejma gospodarskih vozila IAA. Tam je tovornjak tudi osvojil prestižno nagrado International truck of the year 2019. Številni gostje, so si tako lahko v živo ogledali omenjeni model, sedli vanj in se prepričali o njegovi kvaliteti in izdelavi. Slavnostno otvoritve so s svojo udeležbo pozdravili tudi pomembni gostje iz podjetja Ford Trucks. 

Nova kabina, nudi udobno vožnjo, je ergonomična in uporabniku prijazna z ravnim podom, širine 2,5 metra in notranjo višino 2,16 metra. Poleg tega ima tudi veliko odlaganih površin, tovornjak pa je opremljen tudi s ConnecTruck, platformo za povezljivost vozil.  Učinkovit in naprednen F-Maxov pogonski sklop vključuje funkcije kot so Eco-Roll, Adaptive Cruise Control (ACC) in na osnovi GPS-a zasnovan prediktivni tempomat. Enako impresivno (in tudi tiho) je usklajeno delovanje šestvaljnega 12,7-litrskega Ford Ecotorq motorja (Euro 6), ki razvije 500 KM v kombinaciji z ZF-ovim 12-stopenjskim Traxon avtomatskim menjalnikom. 


V sodobno opremljenih delavnicah bo tako podjetje zagotavljajo servisne storitve po najvišjih standardih, prvi tovornjaki F-MAX pa bodo kupcem na voljo proti koncu letošnjega leta. 


Fotogalerija