Ford Transit s hibridnima tehnologijama mHEV in PHEV

Ford bo na sejmu gospodarskih vozil IAA v Hannovru prikazal nove modele Transita. Prvi je model s hibridno tehnologijo (mHEV) in drugi model s tehnologijo PHEV, ki ponuja ničelne emisije.

Ford Transit z hibridnima tehnologijama mHEV in PHEV

Transit mHEV
Model Transit mHEV je 2 toni težko vozilo, ki za pogon uporablja hibridno tehnologijo imenovano blagi hibrid (mild Hybrid). Z novim sprednjim delom in notranjostjo z izboljšanim prostorom za prevoz tovora. Poleg nadgrajenih 2,0-litrskih dizelskih motorjev EcoBlue, ki zagotavljajo nižje stroške lastništva, bo novi Transit v izvedbi z ročnim menjalnikom na voljo tudi z 48-voltno tehnologijo mHEV za še učinkovito rabo goriva, zlasti pri vožnji v mestnem prometu. Sistem mHEV zajame energijo pri upočasnjevanju in jo shrani v 48-voltni litij-ionski akumulator. Z njo poganja motor in električne porabnike. Na trg prihaja sredi leta 2019.

Transit Custom PHEV
Fordov inovativni Transit Custom PHEV ima napredni hibridni sistem, ki omogoča doseg do 50 kilometrom brez emisij. Vgrajen ima 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost, ki deluje kot range extender za razširitev dosega vozila. Motor EcoBoost polni akumulatorske baterije, ko je med polnilnimi postajami potrebna daljša pot, ter uporabnikom omogoča izjemno učinkovitost in prilagodljivost ter skupni doseg več kot 500 kilometrov. Razstavljeni model na sejmu bo imel tekoče hlajeno litij-ionsko baterijo, nameščena pod tovornim dnom, s čimer ohranja celoten volumen tovornega prostora, ki ga ponuja kot standardni kombi. Vozilo ima popolnoma nov notranji dizajn najnovejših Transit Custom modelov, vključno z namenskimi informacijskimi zasloni za različico PHEV.