Novi krmilni sistem za podporo vozniku

Volvov dinamični krmilni sistem je korenito spremenil nalogo voznika za volanom. Izboljšana smerna stabilnost, lažje manevriranje in večje udobje so zmanjšali tveganje prometnih nesreč in telesnih poškodb zaradi obremenitve.

Novi krmilni sistem za podporo vozniku
Izboljšana smerna stabilnost, lažje manevriranje in večje udobje so zmanjšali tveganje prometnih nesreč in telesnih poškodb zaradi obremenitve.

Predstavljajte si, da vozite po mokrem in spolzkem cestišču, nato pa nenadoma opazite, da zadnji del tovornega vozila začenja izgubljati oprijem na asfaltu. Preden se zgodi zdrs, rahlo obrnete volan v drugo smer, dokler ni nevarnost končana. Točno tako deluje Volvov dinamični krmilni sistem s podporo stabilnosti. 

Velika razlika je, da lahko sistem prepozna nevarnost in pomaga stabilizirati vozilo, preden opazite, da se bo nekaj zgodilo. Vsak voznik drugače dojema, kako lahek ali težak mora biti krmilni sistem. Odslej lahko vsak voznik prilagodi odpor na volanu točno tako, kot želi za udobno, sproščeno in varno vožnjo. To je zelo praktična funkcija, še zlasti za tovorna vozila, ki jih pogosto upravljajo različni vozniki. Pri Volvu želijo sistem nadgraditi z novimi funkcijami, ki bodo pomagale zagotoviti še varnejše prometno okolje. To vse se sklada z vizijo, da ne bi bilo nobene nesreče, v kateri bi bilo udeleženo tovorno vozilo Volvo.