Volvo predstavlja FE Electric

Po samo treh tednih, ko so prvič predstavili električni tovornjak FL electric so v nemškem mestu Hamburg predstavili še njegovega bratca FE Electric. Volvo FE Electric je narejen za težko mestno distribucijo in za transportne operacije z maksimalno nosilnostjo do 27 ton. Prodaja tega modela se bo v Evropi pričela v letu 2019.

Volvo predstavlja FE Electric

Volvo FE Electric bo na voljo v več variantah za različne vrste transportnih nalog. Na primer tudi z nizkopodno kabino, ki vozniku olajša vstop in izstop iz kabine in daje boljši pogled nad okolico. Delovno okolje se izboljša tudi zaradi nizkega nivoja hrupa brez vibracij. Kapaciteta akumulatorja je lahko optimizirana tako, da ustreza posameznim potrebam, polnjenje pa poteka bodisi preko omrežja, bodisi preko hitrih postaj.

Še nekaj karakteristik modela FE Electric: Dva elektromotorja z maksimalno močjo 370 kW, za prenos skrbi volvo dvostopenjski menjalnik. Maksimalni navor električnega motorja znaša 850 Nm, maksimalni navor zadnje osi je 28 kNm. Model napajajo litij-ionske baterije zmogljivosti 200 - 300 kWh. Z vozilom je možno prevoziti do 200 km. Baterije se polnijo preko AC pretvornika (22 kW) ali pretvornika za hitro polnjenje DC preko CCS2 do 150 kW. Polnjenje prazne baterije do polne napolnjenosti traja 1,5 ure (DC pretvornik), nočno polnjenje do 10 ur (AC pretvornik) z maksimalno kapaciteto baterije 300 kWh.

Fotogalerija