Inovativni CF Electric prejel nagrado Green Truck

DAF CF Electric je prejelo nagrado Green Truck 2019. Nagrada za logistično rešitev Green Truck je prestižno priznanje za uvajanje obetavnih inovativnih tehnologij prihodnosti, ki bodo pripomogle k trajnostni logistiki Evrope.

Inovativni CF Electric prejel nagrado Green Truck
Odličen 100 kilometerski doseg in hitro 30 minutno polnjenje baterije, pa je zagotovilo prvo mesto na tekmovanju tovornjaku DAF CF Electic.

Komisija, zbrana s strani osebja vodilnih nemških revij, je obsežno testirala več tovornjakov po Evropi. Prav tako sta bila del obsežnega terenskega preizkusa dva tovornjaka DAF CF, en popolnoma elekričen in drugi z dizelskim motorjem. Nagrado si je prislužil električni brat, med nominiranci pa je bil tudi dizelski DAF CF 450, zaradi nizke porabe goriva, ki je na testu znašala samo 23,39 litra na 100 km. Odličen 100 kilometerski doseg in hitro 30 minutno polnjenje baterije, pa je zagotovilo prvo mesto na tekmovanju tovornjaku DAF CF Electic.
V osnovi sta oba tovornjaka DAF CF enaka, le da ima električna verzija inteligentni električni pogonski sklop z 280 KM električnim motorjem in baterijo kapacitete 170 kWh. Baterija se ne napolni izredno hitrozgolj pri hitrem polnjenju, tudi normalno polnjenje traja le eno uro in pol. Tovornjak je bil razvit za prevoze do 37 ton v mestnih območjih in se tu res odlično obnese.