Najstarejši DAF-ov tovornjak še v uporabi

"Naš tovornjak je star petdeset let, vendar je še daleč od upokojitve." Podjetje DAF je najavilo iskanje najstarejšega tovornjaka v začetku leta 2018, saj je družba takrat praznovala svoj 90. rojstni dan.

Najstarejši DAF-ov tovornjak še v uporabi
Tovornjak DAF A1600 - ponosni lastnik najstarejšega tovornjaka DAF je družinsko vodeni nizozemski sejemski posel Hoefnagels.

Videoposnetek, ki so ga objavili, je bil ogledan skoraj polmilijonkrat, kar je povzročilo plaz kandidatov. Po mednarodnem iskanju je tako DAF našel najstarejši tovornjak DAF, ki je še vedno v komercialni uporabi in deluje skoraj vsak dan. Gre za tovornjak DAF A1600, ponosni lastnik najstarejšega tovornjaka DAF je družinsko vodeni nizozemski sejemski posel Hoefnagels, ki s tovornjakom prevaža lunapark po vsej Nizozemski. 


Fotografija, ki sta jo DAF-u preko Facebooka predložila oče in sin, prikazuje kar štiri klasične DAF-ove tovornjake, vse v vrhunskem stanju, zaradi stalne pozornosti. Imajo kar dva tovornjaka DAF A1600, najstarejši je letnik 1968. Zraven njiju pa uporabljajo še dva tovornjaka DAF 2800. Vsi tovornjaki so bili v njihovo floto dodani kot novi in se vsako leto uporabljajo od zgodnje pomladi do pozne jeseni, ko njihovo atrakcijo, lunapark, prevažajo po Nizozemski od sejmišča od sejmišča.