Z električnim avtobusom po Mariboru

Na Avtobusni postaji Maribor je potekala predstavitev avtobusa na 100-odstotni električni pogon, izdelanega v IVECO tovarni Heuliez Bus v Franciji. Gre za evropski proizvod serijske proizvodnje. Po predstavitvi, ki jo je opravilo slovensko podjetje Dualis, je sledila še testna vožnja s sodobnim mestnim avtobusom Heuliez GX 337 do spodnje postaje Pohorske vzpenjače.

Z električnim avtobusom po Mariboru
Po predstavitvi, ki jo je opravilo slovensko podjetje Dualis, je sledila še testna vožnja s sodobnim mestnim avtobusom Heuliez GX 337 do spodnje postaje Pohorske vzpenjače.

Nizkopodni električni avtobus Heuliez GX 337 odlikuje najnovejša tehnologija, popolna odsotnost emisij in hrupa ter nizki stroški vzdrževanja. Z enim polnjenjem baterij pa avtobus v mestnem prometu lahko prevozi do 360 kilometrov. Po več evropskih mestih, v javnem potniškem prometu, že vozi okoli 100 tovrstnih Iveco električnih avtobusov.

Več o samem avtobusu in kako se je obnesel na testni vožnji, si preberite v junijski številki revije Transport & Logistika.

Fotogalerija