Začeli serijsko proizvodnjo E-Transita

Evropska serijska proizvodnja modela Ford E-Transit se je začela v tovarni Ford Otosan v Kocaeliju v Turčiji.

ford-e-transit
Elektromotor E-Transita poganja baterija s skupno bruto zmogljivostjo 77 kWh oziroma 68 kWh neto, kar naj bi zagotavljalo doseg do 317 kilometrov.

Trenutno proizvajalec za električni model beleži že več kot 5.000 naročil evropskih kupcev, poudarili so, da bodo naročila realizirana v najkrajšem možnem času, torej naj bi proizvodnja zaradi stanja naročil takoj stekla s polno zmogljivostjo.

Za zadovoljitev naraščajočega povpraševanja in povečanje proizvodnih zmogljivosti je Ford Otosan napovedal tudi investicijo v višini približno 2 milijardi evrov in zaposlitev okoli 3.000 ljudi. Kar zadeva ameriško celino, je Ford februarja začel dobavljati E-Transit iz tovarne v Kansas Cityju in zabeležil več kot 10.000 prednaročil za električni model dostave.

Spomnimo, Ford je električni E-Transit predstavil novembra 2020, lansiranje na evropski trg pa je že od začetka načrtovano za pomlad 2022. Elektromotor E-Transita poganja baterija s skupno bruto zmogljivostjo 77 kWh oziroma 68 kWh neto, kar naj bi zagotavljalo doseg do 317 kilometrov.