Z letalom po gorenjski in dolenjski avtocesti

V pretekli noči je na gorenjski in dolenjski avtocesti potekal prav poseben prevoz tovora. Iz Brnika so namreč v Dolenjske Toplice prepeljali letalo Bombardier CRJ 200ER.

Z letalom po gorenjski in dolenjski avtocesti
Prevoz je opravilo znano slovensko prevozniško podjetje Florjana Koselja, Floro Transport, ki po slovenskih in seveda tudi tujih cestah opravlja izredne prevoze.

Konvoj vozil v izrednem prevozu je z Brnika odrinil ob 20. uri in na cilj prispel v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne. Letalu so pred transportom odrezali krili, in ju do cilja prepeljali na ločeni prikolici. 

Na posamezni prikolici je potekal tudi prevoz trupa letala. Izredni prevoz je poleg policijskega spremstva vključeval tudi dvigali, ki sta potrebni za dvigovanje ali premeščanje prikolic med prevozom. Tovor je bil odsluženo potniško reaktivno letalo Bombardier CRJ 200ER, ki je zadnjih 17 let potnike prevažalo po ZDA, Mehiki in Sudanu ter zadnjič pristalo na brniškem letališču. 


Prevoz je opravilo znano slovensko prevozniško podjetje Florjana Koselja, Floro Transport, ki po slovenskih in seveda tudi tujih cestah opravlja izredne prevoze.