Master za prevoz bolida F1

Renault je eden izmed redkih svetovnih proizvajalcev vozil, ki ponuja vozila v vseh segmentih, od najmanjših, kot je Twingo, do tovornjaka Renault Trucks T skupne mase 40 ton.

Master za prevoz bolida F1
Pri Renaultu so za prevoz novega bolida F1 posebej prilagodili Masterja, ki ga poganja 2,3-litrski twin-turbo dCi motor s 170 KM.

Da bi vse ostalo pod isto streho, za prevoz dirkalnih avtomobilov in razstavnih eksponatov od dirke do dirke, od razstave do razstave, Renault uporablja prevozna sredstva lastne znamke, ki so posebej prilagojena takšnim prevozom. Tako pripravljena vozila se uporabljajo skoraj vsak dan, saj letno opravijo okoli 200 prevozov na različne dogodke po evropski celini. 


Prevoz z vozili lastne znamke postane enostavnejši, lažji in bolj ekonomičen. Tako so pri Renaultu za prevoz novega bolida F1 posebej prilagodili Masterja, ki ga poganja 2,3-litrski twin-turbo dCi motor s 170 KM. Master ima za kabino po meri izdelano ohišje za prevoz bolida F1 z dvižno ploščadjo, ki deluje preko daljinskega upravljalnika. Nosilnost vozila znaša 844 kg, kar je dovolj za prevoz razstavnih eksponatov Formule 1, saj so ti brez motorja in menjalnika, tako da njihova masa ne presega 350 kg.


Fotogalerija