11 dni trajajoč izredni prevoz

Stuttgartsko podjetje za težke prevoze PAULE je s pomočjo Actrosa SLT prepeljalo Airbus A 320 iz Talina (Estonija) v airbusov KSK (Special Forces Command center) v Calwu, jugozahodno od Stuttgarta. Letalo je bilo poškodovano med pristankom na letališču v Talinu in se ni več moglo samostojno vrniti.

11 dni trajajoč izredni prevoz
Dvakrat vzdolž poti je moral konvoj s težkim tovorom zapustiti avtocesto, da bi se izognili nizkim mostovom.

Med transportom so tovornjak s tovorom naložili na ladjo in ga pripeljali preko Baltskega morja do nemškega pristanišča Lübeck. Od tukaj naprej pa se je pot težkega vlačilca Mercedes-Benz Actros 4163 SLT, katerega motor razvije 630 KM, in tovorom Airbus A 320 nadaljevala po cesti preko Hamburga, Magdeburga, Nürnberga do Stuttgarta. Celotna kompozicija je bila dolga 60-, široka 5 metrov in težka 90 ton. 


Dvakrat vzdolž poti je moral konvoj s težkim tovorom zapustiti avtocesto, da bi se izognili nizkim mostovom. V enem primeru so se na avtocesto morali vrniti z vzvratno vožnjo, da bi lahko ponovno vstopili na avtocesto v pravo smer. Zadnji del poti je potekal na tesni in strmi gozdni cesti, kjer so Airbus A 320 varno pripeljali v svoj novi dom na vadbiščih poveljstva posebnih sil KSK v Calw. V tem primeru bo Airbus kmalu uporabljen kot del realističnih scenarijev usposabljanja za zaščito letalskih potnikov. Vožnja je trajala približno 11 dni.

Fotogalerija