Volkswagen z novo blagovno znamko Elli

Skupina Volkswagen je ustanovila novo družbo v skupini in sicer bo ta ponujala rešitve za polnjenje z električno energijo, strateški cilj pa je postati vodilni ponudnik trajnostne mobilnosti. Družba Elli Group GmbH s sedežem v Berlinu bo razvijala izdelke in storitve, povezane z energijo za blagovne znamke skupine.

Volkswagen z novo blagovno znamko Elli
Podjetje bo postopoma gradilo portfelj inteligentnih tarif za električno energijo, Wallboxov in polnilnih postaj ter informacijskega sistema za upravljanje z energijo.

Thomas Ulbrich, član blagovne znamke Volkswagen, odgovoren za elektronsko mobilnost je povedal: "Novo podjetje bo sodelovalo pri ponudbi energije iz obnovljivih virov in pametnih rešitev za polnjenje. Na ta način vstopamo v strateško pomembno poslovno področje, ki ponuja precejšnje priložnosti za krepitev vezi z obstoječimi strankami in dostop do povsem novih skupin strank. «

Thorsten Nicklaß, imenovani predsednik uprave Ellija, je napovedal, da bo nova družba skupine Volkswagen strankam zunaj skupine #green ponudila tudi energijo iz obnovljivih virov, ki bo 100-odstotna CO2 nevtralna. Nicklaß, nekdanji direktor skupnega podjetja Digital Energy Solutions, je dejal: »Naše poslanstvo je, da e-mobilnost vzamemo iz svoje niše in jo trdno postavimo v življenje. Ime »Elli« pomeni »električno življenje«, saj nameravamo omogočiti življenjski slog, ki popolnoma integrira električni avtomobil v vsakdanje življenje ljudi. Ta pristop bi lahko primerjali z uporabo mobilnega telefona.«


Podjetje bo postopoma gradilo portfelj inteligentnih tarif za električno energijo, Wallboxov in polnilnih postaj ter informacijskega sistema za upravljanje z energijo. Nicklaß je pojasnil: "Ustvarjali bomo celosten, trajnosten ekosistem, ki obravnava glavne aplikacije in zagotavlja odgovore na vsa energetska vprašanja, ki jih postavljajo uporabniki električnih avtomobilov in upravljavci voznih parkov."

Do lansiranja Volkswagen ID, prvega modela, ki temelji na modularni električni zasnovi (MEB) leta 2020, bo podjetje zaporedoma izdalo veliko število rešitev, ki jih potrebujejo zasebni in komercialni uporabniki e-mobilnosti zdaj in v prihodnosti - od strojne opreme do zaračunavanja, dodatnih digitalnih storitev in popolnih paketov svetovanja.

Kratek pregled poslovnih področij, na katerih je Elli aktiven:

Polnjenje doma: #green power
V prihodnosti se bodo kupci z Volkswagnom srečali ne samo v prodajalnah in vozilih, temveč tudi v svojih domovih, kjer polovica vseh lastnikov električnih avtomobilov polni svoja vozila. Razpoložljive storitve bodo vključevale #green power za zasebna gospodinjstva z električnim vozilom in brez njega. Podrobnosti o prvih tarifnih modelih bo skupina objavila v bližnji prihodnosti. 

Polnjenje doma: Wallbox
Kupci bodo lahko izbirali med različnimi različicami Wallboxa za varno, hitro in priročno polnjenje doma. Nizkocenovni 11-voltni AC Wallbox je primeren za polnjenje čez noč s postopkom, ki ščiti baterijo. Polno polnjenje traja od pet do osem ur. Komfortna izvedba deluje tudi z 11 kW, vendar ponuja tudi povezljivost prek privlačnih načinov plačila in možnosti posodabljanja.

Polnjenje doma: pametno upravljanje z energijo

Vrhunska polnilna postaja za enosmerni tok z 22 kW lahko za električni avto postane sistem za shranjevanje energije in del pametnega omrežja prihodnosti zaradi dvosmernega polnjenja in priključitve na sistem za upravljanje energije. 


Zaračunavanje na cilju: parkirni prostori zaposlenih in Volkswagnovi partnerji
Z Ellijem se bo Volkswagen intenzivno ukvarjal tudi z zaračunavanjem na destinacijah, kot so parkirišča za podjetja in prodajalce. Na začetku bo to vključevalo širitev polnilnih postaj na parkiriščih lastnih zaposlenih pri Volkswagnu s 1.000 na več kot 5.000 do leta 2020 in opremo vseh 4.000 trgovcev in servisnih partnerjev v EU do leta 2020.

Zaračunavanje na destinaciji: kupci flot in verige
V floti bo družba Elli nudila podporo blagovnim znamkam skupine v povezavi s prehodom flot svojih strank na e-mobilnost. Podjetja, ki nimajo voznega parka, bodo prav tako lahko dostopala do nasvetov o energetski in polnilni infrastrukturi

Polnjenje na cesti
Elli bo kot ponudnik mobilnih storitev prav tako omogočil polnjenje na javnih prostorih, zahvaljujoč priročnemu digitalnemu plačilu s polnilno kartico s prilagojenimi tarifami.

Fotogalerija