Volvo vlaga v brezžično električno polnjenje

Volvo Group Venture Capital AB, hčerinska družba skupine Volvo Group, je napovedala naložbo v vodilno podjetje na področju brezžičnega polnjenja električnih vozil, Momentum Dynamics Inc.

Volvo vlaga v brezžično električno polnjenje
Brezžično električno polnjenje omogoča vsakemu tipu vozila, da se samodejno in brez nadzora poveže z električnim omrežjem brez uporabe žic ali kablov.

Sedež podjetja Momentum Dynamics se nahaja v Filadelfiji, kjer razvijajo sisteme induktivega polnjenja za avtomobilsko in transportno industrijo. »Visoka zmogljivost polnjenja do 300 kW za tovornjake, avtobuse, gradbeno opremo, industrijske in pomorske aplikacije bo dodatno podprla prehod k elektrifikaciji vozil«, je dejal Per Adamsson, podpredsednik skupine Volvo Group Venture Capital.

Brezžično električno polnjenje omogoča vsakemu tipu vozila, da se samodejno in brez nadzora poveže z električnim omrežjem brez uporabe žic ali kablov. Momentum Dynamics izvaja teste v Evropi in Severni Ameriki z vozili in proizvajalci avtomobilov, avtobusov, tovornjakov in vlakov. »Za Volvo Group krepimo usposobljenost in znanje o zaračunavanju in distribuciji električne energije v ekosistemu okoli električnega transporta in oskrbe z energijo. Partnerstvo, sodelovanje in naložbe vidimo kot pot naprej v hitro spreminjajočem se okolju,« je povedal Stefan Söderling, direktor za naložbe pri Volvo Group Venture Capital.