Volvo Trucks z nadgradnjo motorjev D11 in D13

Pri Volvo Truck so nadgradili dizelske motorje D11 in D13, ki so vgrajeni v modele FH, FM in FMX in izpolnjujejo novo uredbo Euro 6 Step. Poleg tega se motorji lahko »pohvalijo« s številni izboljšavami, ki prevoznikom omogočajo zmanjšanje stroškov za gorivo.

Volvo Trucks z nadgradnjo motorjev D11 in D13
Nadgrajeni dizelski motor D13 uporablja tudi novo nizko viskozno olje tipa VDS-5 in nove batne obročke, ki zmanjšujejo porabo goriva in notranje trenje.

Da bi Volvo Trucks izpolnjeval strožje okoljske standarde, so razvili novo programsko opremo za delovanje motorja, izboljšali so tudi izpušni sistem. Nadgrajeni dizelski motor D13 uporablja tudi novo nizko viskozno olje tipa VDS-5 in nove batne obročke, ki zmanjšujejo porabo goriva in notranje trenje. Poleg tega je za motor 500 KM kompresijsko razmerje višje kot pri modelih 460 in 420 KM. 


Programska oprema I-See uporablja podatke zemljevida za pregled topografije poti in skrbi za izbiro prestav, pospeševanja in zaviranja motorja. Zasnovana je tako, da na najboljši možni način izkoristi kinetično energijo vozila. Okrepljen pa je tudi s številnimi nadgradnjami, kot je nova strategija izbire prestav in selektivno pospeševanje, kar omogoča bolj učinkovitejšo uporabo I-Roll sistema.

Novo nadgrajeni motorji bodo na voljo od konca decembra 2018.


Fotogalerija