Prihaja še boljši VW Camper

Volkswagnov oddelek gospodarskih vozil je za osnovno novega avtodoma vzel Californio XXL letnik 2017 in jo razvil v avtodom, ki bo v redni proizvodnji. Podjetje bo novega Crafterja, namenjenega popotnikom, prvič predstavilo na letošnjem Caravan salonu v Düsseldorfu (od 24. avgusta do 2. septembra).

Prihaja še boljši VW Camper
Produkcijska različica novega avtodoma sledi jasnemu dizajnu in preteklim smernicam. Prav tako je dizajn povezan tudi z ikoničnim T6 California avtodomom.

Produkcijska različica novega avtodoma sledi jasnemu dizajnu in preteklim smernicam. Prav tako je dizajn povezan tudi z ikoničnim T6 California avtodomom, in bo tako najverjetneje na voljo v enobarvnem ali dvobarvnem odtenku. V notranjosti bodo prevladovale svetle barve in praktične rešitve. Kopalnica (z tušem in straniščem), kuhinja in spalni del so integrirani v zadnji del in so sistematično prilagojeni za življenje na poti. 


Volkswagen California je bila prvič predstavljena leta 1988 in sicer na osnovi tretje generacija Bulli-ja. Volkswagen trenutno proizvaja Californio na osnovi šeste generacije, pred nedavnim pa so slavili 30. obletnico in več kot 100.000 proizvedenih enot. S tem je California postala najbolj prodajan avtodom vseh časov.

 

Fotogalerija