Volkswagen Truck & Bus se bo imenoval TRATON

Pri Volkswagen Truck & Bus so razkrili, da se bo naziv podjetja preimenoval v TRATON Group. Ta novica pa je še en korak naprej, s čimer želijo povečati neodvisnost in se pripraviti na nove podvige na tržišču.

Volkswagen Truck & Bus se bo imenoval TRATON
Močne blagovne znamke, MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus in RIO bodo obdržale svojo identiteto pod krovno blagovno znamko TRATON Group.

„Novo ime TRATON je glavni mejnik na naši poti, da postanemo vodilni na področju transportne industrije in to na globalni ravni. TRATON nam omogoča več neodvisnosti. To bo dodatno ojačilo skupno identiteto in edinstvenost naše skupine. Novo ime bo pospešilo našo pozicijo vodilnega proizvajalca za transportne rešitve,« je dejal Andreas Renschler, generalni direktor Volkswagen Truck & Bus Group in član upravnega odbora Volkswagen AG.


TRATON odraža tisto, za kar se trudimo in delujemo. Novo ime predstavlja mlado podjetje v novi eri transporta. 

TRAnsformacija transportnega ekosistema je naša misija – za dobrobit vseh

TRAnsport je naša, in strast naših kupcev

TONnaža je tisto, kar naše kupce poganja po svetu – vsak dan 

TRAdicija je tisto, na čemer so zasnovane naše blagovne znamke 

Vedno „ON” je končni cilj naših kupcev in naša želja, kako bi za njih vse naredili 

Naziv TRATON sovpada z vrednotami: odločenostjo, celovitostjo, spoštovanjem, osredotočenostjo na stranke in timskim duhom. Močne blagovne znamke, MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus in RIO bodo obdržale svojo identiteto pod krovno blagovno znamko TRATON Group. Pričakuje se, da do sprememba imena stopila v veljavo do tretjega kvartala letošnjega leta.