Nova generacija prikolic Kögel

Kögel bo na sejmu IAA 2018 predstavil polpriklopnik Kögel Cargo. Standardni priklopnik za platforme z drsnimi ponjavami je sedaj dobil nadgradnjo generacije NOVUM. Kögel Cargo ima sedaj optimizirani zunanji profil okvirja in izboljšan okvir.

Nova generacija prikolic Kögel
Kögel Cargo ima tudi obsežno standardno opremo, kot so standardne priklopne osi Kögel KTA.

Kögel Cargo ima tudi obsežno standardno opremo, kot so standardne priklopne osi Kögel KTA. Standardno je opremljena s 13 pari pritrdilnih trakov, ki so sedaj na voljo s prijemalnimi kavlji na straneh za lažje rokovanje in imajo natezno silo 2500 kg. Seveda ima NOVUM generacija Kögel Cargo tudi certifikat EN 12642 Code XL za zavarovanje tovora. Na sejmu IAA 2018 bo opremljena z različnimi dodatnimi paketi za zavarovanje tovora. Ena izmed razstavljenih prikolic bo imela vgrajeno tekstilno mrežo Kögel FastFix.

Okvir FlexiUse vključuje osem sprednjih nastavitev, od katerih je vsak nastavljiv za 25 mm in štiri nastavitve zadaj, od katerih je vsaka nastavljiva za 50 mm, tako da se višina okvirja neodvisno nastavi za 200 mm na sprednji in zadnji strani. To omogoča vsakodnevni prevoz blaga z notranjo višino 2.700-2.900 mm na sprednji in zadnji strani. 


Kögel Cargo ponuja kot opcijo tudi Strong & Go okvir, ki je inovativen okvir generacije NOVUM z integrirano streho Kögel in stransko ponjavo z ojačitvami. Zahvaljujoč tej stroškovno učinkoviti rešitvi, vzdolžne prečke niso več potrebne, kljub temu pa prikolica še vedno ustreza certifikatoma EN 12642 Code XL in Daimlerjevi direktivi 9.5 za prevoz paletnih kletk. Pri certificiranemu prevozu pijač je sedaj potrebna le ena vrsta rešetk, namesto treh ali štirih rešetk z običajnim okvirjem.

Kögel Cargo se lahko opremi za RoRo prevoze (ladja, trajekt) brez tovornjaka. Da bi izboljšali varnost v cestnem prometu in preprečili nesreče je ta priklopnik opremljen tudi z opcijskimi utripajočimi bočnimi označevalnimi lučmi. Kögel Cargo je opremljen z novim zapiralom Kögel EasyFix za hitro in enostavno pritrjevanje drsne strehe, ko je ta odprta. Easyfix Kögel ne drži drsno streho varno v položaju, ampak omogoča tudi enostavno zapiranje po končanem nakladanju, ne da bi ga znova odklenili. Ta sistem poveča učinkovitost in varnost med nakladanjem in razkladanjem. Kögel Cargo ima celoten okvir vozila dolgoročno zaščiten pred korozijo z nano-keramičnimi in katodnimi prevlekami ter barvo, ki jo dopolnjuje UV zaščita.