Mednarodni dostavniki leta 2019 so…

Skupina PSA je osvojila nagrado International Van Of The Year 2019 (Mednarodno dostavno vozilo leta 2019) in sicer z novo generacijo kompaktnih dostavnih vozil.

Mednarodni dostavniki leta so…
Novi Peugeot Partner, Citroën Berlingo Van in Opel Combo so nastali kot plod skupnega sodelovanja proizvajalcev vozil, katerih želja je se čim bolj približati željam in potrebam strank v smislu uporabnosti, asistenčnih sistemov in varnosti.

Predsednik mednarodne žirije, ki podeljuje nagrade, Jarlath Sweeney je ob predstavitvi nove generacije dostavnikov dejal: »To je najodmevnejši dogodek na področju razvoja kompaktnih dostavnih vozil. Skupen program skupine PSA je v prihodnost usmerjen projekt, ki ne skopari s tehnološkimi novostmi, ki pomagajo vozniku bolje in lažje opravljati njegovo delo, medtem ko je vozilo finančno sprejemljivejše tudi za upravljalca voznega parka. Zasnova in implementacija sistema, ki opozarja na preobremenitev vozila je dobra iniciativa, ki bo zagotovo izboljšala varnost. Možnost izbire dve različnih medosnih razdalj je dodaten korak naprej, kot tudi predstavitev različice s pogonom na vsa štiri kolesa. Dejstvo je, da namreč vse več podjetij posega tudi po 4x4 različicah v segmentu kompaktnih dostavnikov. Generalno gledano je to odličen paket.«

Novi Peugeot Partner, Citroën Berlingo Van in Opel Combo, Vauxhall Combo so nastali kot plod skupnega sodelovanja proizvajalcev vozil, katerih želja je se čim bolj približati željam in potrebam strank v smislu uporabnosti, asistenčnih sistemov in varnosti. 


Novi modeli so bili zasnovani na EMP2 platformi, poganja jih najnovejša generacija pogonskih agregatov, opremljeni pa so s številnimi asistenčnimi sistemi. Na voljo so z bogato paleto B2B storitev, s čimer odgovarjajo najvišjim standardom na tržišču in sicer v smislu prostornosti in modularnosti, z maksimalno dovoljeno obremenitvijo do 1000 kilogramov. Da vozila ustrezajo vsem željam strank, bodo vozila na voljo v dveh dolžinah in z dvema, tremi ali petimi sedeži. Z vsako novo generacijo vozil skupina PSA uvaja uporabne rešitve v segmentu, tokrat sistem za opozarjanje na preobremenitev vozila in sistem za boljši pregled nad zadkom vozila, ki pokriva tudi mrtvi kot. S tovrstnimi rešitvami pa skupina PSA namerava utrditi svoj vodilni položaj na trgu gospodarskih vozil. 


»V skupini PSA smo zelo ponosni, da smo prejeli to prestižno mednarodno nagrado, kar je dokaz naše uspešnosti in osredotočenosti postati najboljši na tržišču. Z novo generacijo kompaktnih dostavnih vozil, smo dosegli kritično prelomnico na pragu prenove B2B programa,« je dejal Carlos Tavares, predsednik upravnega odbora skupine PSA.


Fotogalerija