Izenačitev skupnih stroškov električnega kombija z dizelskim

MAN Truck & Bus Slovenija je objavil novo ceno povsem električnega kombija eTGE, ki znaša 53.990 EUR. To pomeni, da se lahko eTGE pri skupnih stroških lastništva kosa s svojim dizelskim kolegom. Ko razpravljamo o električnem pogonu in njegovi pripravljenosti na prihodnost, se redno pojavlja argument, da se bodo cene akumulatorjev zniževale hkrati z naraščajočo proizvodnjo.

Izenačitev skupnih stroškov električnega kombija z dizelskim
Pri podjetju MAN Truck & Bus so to rešili tako, da so znižali ceno svojega električnega kombija eTGE s prvotnih 69.900 EUR na 53.990 EUR.

In s tem seveda tudi cene vozil. Da pa se bo število vozil povečalo, mora biti kupcu na razpolago vozilo, ki se lahko glede gospodarnosti kosa s svojim dizelskim kolegom. Pri podjetju MAN Truck & Bus so to rešili tako, da so znižali ceno svojega električnega kombija eTGE s prvotnih 69.900 EUR na 53.990 EUR. Ob upoštevanju bistveno nižjih obratovalnih stroškov, predvsem energije in vzdrževanja, električni kombi na koncu ne stane več kot dizelski. V Sloveniji pa se lahko prodajna cena s pomočjo Eko sklada trenutno zniža za nadaljnjih 7.500 EUR za pravne osebe v okviru izvajanja javne službe. Pravne osebe, ki opravljajo pridobitno gospodarsko dejavnost, pa imajo pravico do nepovratne finančne pomoči. Lastniki povsem električnih vozil pa so tudi oproščeni plačevanja cestnine.

Fotogalerija