Fraport Slovenija z novo pridobitvijo

Gasilsko-reševalna služba Fraport Slovenija je v svojo floto poleg novega dodatnega vozila AB-ROLL 8x8 ter dvigala PALFINGER, dodala tudi novo najsodobnejše poveljniško vozilo. Nadgradnjo vozila in opremo zanj so namestili na Volkswagen Transporter, s podvozjem SEIKEL HD MAXI OFF ROAD, ki je trenutno prvi primer podvozja za potrebe gasilcev pri nas.

Fraport Slovenija z novo pridobitvijo
Vozilo je zasnovano tako, da lahko prvo komunikacijo z letališkimi službami vzpostavijo že med samo vožnjo do kraja dogodka.

Za gasilsko službo na letališču pa so dodatno prilagodili tudi velikost vozila v kombinaciji z najsodobnejšo opremo, najmočnejšim motorjem, ki se ga je dalo dobiti na trgu, pogonom 4x4 in avtomatskim menjalnikom.


Vozilo je zasnovano tako, da lahko prvo komunikacijo z letališkimi službami vzpostavijo že med samo vožnjo do kraja dogodka. Ena radijska postaja je nameščena v voznikovem delu, ostale radijske postaje pa so nameščene v operativno-poveljniškem delu. V tem delu je možno komunikacijo vzpostaviti prav z vsemi letališkimi službami (Letališka kontrola letenja, Varnostno-operativni center, Gasilski center, Varnostna služba, Enota za logistično podporo, Center za koordinacijo letalskega prometa, Center za obvladovanje izrednih situacij itd.), kot tudi ostalimi sosednjimi poklicnimi in prostovoljnimi enotami, ki sicer delujejo na frekvencah zaščite in reševanja. Na novem poveljniškem vozilu je predvidena posadka dveh gasilcev, in sicer enega voznika in vodje izmene.

V letu 2019 bodo zaključili z gradnjo objekta Fraportove letalske akademije z novim centrom za usposabljanje gasilcev.

FOTO: Bine Perič

Fotogalerija