Največje hibridno letalo na svetu

Razvijalci se pripravljajo na gradnjo novega, komercialnega modela, ki naj bi bil zgrajen leta 2020. Prototip Airlander 10, hibridni zračni cepelin na helij, ki ga je zgradilo podjetje Hybrid Air Vehicles s sedežem v Bedfordshireu v osrednji Angliji, meri v dolžino 300 metrov, zaradi neprijetne oblike pa so ga poimenovali kar "leteči bum".

Največje letalo na svetu
Podjetje Hybrid Air Vehicles bo sedaj začelo z delom na proizvodni različici prototipa, saj so ga uspešno patentirali s strani uprave za civilno letalstvo Združenega kraljestva (CAA)

Njegovo luksuzno različico so julija uradno predstavili na letalskem mitingu Farnborough Airshow v Združenem kraljestvu. Podjetje Hybrid Air Vehicles bo sedaj začelo z delom na proizvodni različici prototipa, saj so ga uspešno patentirali s strani uprave za civilno letalstvo Združenega kraljestva (CAA). Razkošni Airlander ima 150 metrov dolg prostor s spalnicami, ki imajo lastno kopalnico, bar in steklena tla. Lahko doseže višino do 6100 metrov in bo gostil tridnevne odprave za največ 19 potniki.

Fotogalerija