VIDEO: Scania, ki je postala spletni hit

Otroštvo, preživeto okrog tovornjakov Scania je Auchmuty-ja, irskega navdušenca nad tovornjaki, navdihnilo, da je za svojo hčerko izdelal pomanjšano verzijo Scanije S 730.

Scania, ki je postala spletni hit
Pomanjšana verzija Scanije S 730 je postala hit socialnih omrežij s 600.000 ogledi promocijskega filma v prvih 48 urah.

Njegov oče je v zgodnjih 80. letih kupil svoj prvi tovornjak Scania 111, nato je imel še modele 141, 142 in nato 143. Skupaj s svojim bratom in sestro je preživel veliko svojega otroštva na poti po Irski, kjer se je z očetom prevažal v tovornjakih Scania. Njegov oče ga je s svojim tovornjakom celo pobiral po šoli, med vožnjo domov pa je v zadnjem delu tovornjaka že uspel spisati svojo domačo nalogo, pred prihodom domov.
Pomanjšana verzija Scanije S 730 je postala hit socialnih omrežij s 600.000 ogledi promocijskega filma v prvih 48 urah. Auchmuty se je izdelave pomanjšanega modela lotil profesionalno in pred tem pridobil licenco za izdelavo s strani podjetja Scania. Sedaj je odprl podjetje Scaled Rigs, kjer lahko tudi vi naročite pomanjšan tovornjak Scania za svojega otroka, pravi da naročila prihajao že iz vse Evrope. Več lahko vidite na www.scaled-rigs.com