Nova pridobitev brniškega letališča

V podjetju Fraport Slovenija veliko pozornosti namenjajo v investicije, kot so področja spodbujanja oblik prevoza, infrastrukture in prevozna sredstva. Zato so pred kratki obogatili svoj vozni park z električnim vozilom Renault Kangoo Z.E. Express, ki ponuja doseg od 150 do 170 km.

Nova pridobitev brniškega letališča
V Fraportu so se z letošnjim letom zavezali, da bodo za vsa službena potovanja na območja, kjer je na voljo storitev souporabe, uporabljali električna vozila.

Vozilo bo namenjeno uslužbencem iz službe za vzdrževanje, ki ga bodo uporabljali predvsem na področju pri izvajanju del na območju letališča. Polnjenje bo le enkrat tedensko, izvaja pa se lahko preko navadne vtičnice, oziroma na eni izmed naših polnilnic za električna vozila, ki so na voljo v parkirni hiši. Vozilo je prvi električni avtomobil v floti. V okviru trajnostnega mobilnostnega načrta namreč z okolju prijazno energijo že nekaj časa postopoma zamenjujejo specializirana vozila za delo na letališču, ki jih je že šestnajst ter drugo podporno opremo. V floti so tako električni traktorji, oziroma vozila za prevoz kovčkov, transportni trakovi, s katerimi razlagajo in nalagajo prtljago na letala ter vozila s stopnicami za vstop in izstop potnikov. Ta imajo na strehi tudi foto celice, ki polnijo dodatno baterijo za računalnik. Tudi v vozilih za čiščenje letal za napajanje sesalcev že leta ne uporabljajo več agregatov, temveč baterije in pretvornike.

V Fraportu so se z letošnjim letom zavezali, da bodo za vsa službena potovanja na območja, kjer je na voljo storitev souporabe, uporabljali električna vozila. Na ta način bodo ob predpostavki, da bodo okoli 80 odstotkov vseh službenih poti opravili z električnimi vozili na leto, prihranili okoli 3 tone CO2 v obliki izpustov.