DKV BOX EUROPE za plačevanje cestnin na Madžarskem

Ponudnik storitev za mobilnost DKV začenja s pilotno fazo obračunavanja cestnin z napravo DKV BOX EUROPE na Madžarskem. Madžarski sistem cestninjenja HU-GO toll vključuje vse avtoceste, hitre ceste in državne ceste.

201006pmdkvboxeuropehubild.jpeg
V zadnjih letih se je Madžarska s Češko razvila v osrednjo logistično povezavo za Srednjo in Vzhodno Evropo. Za Ukrajino, Romunijo in številne balkanske države pot na trge EU skoraj neizogibno poteka skozi Panonsko nižino, saj pot Hrvaška-Madžarska predstavlja alternativo Avstriji, ki je prav tako njena soseda.

Uporabniki sistema DKV za plačilo cestnin že lahko uporabljajo kartico DKV CARD. Z napravo DKV BOX EUROPE bo DKV kmalu ponudil učinkovito in ugodno čezmejno alternativo za Madžarsko z najsodobnejšimi storitvami z dodano vrednostjo.

"Trenutno naši uporabniki z DKV BOX EUROPE lahko brezgotovinsko plačujejo cestnino v Nemčiji, Belgiji, Franciji, Avstriji, Španiji, na Portugalskem, v Bolgariji ter v predorih Warnow, Herren Tunnel, in Liefkenshoektunnel. Ponosni smo, da bomo na seznam kmalu lahko dodali tudi Madžarsko,” je izjavil Jerome Lejeune, direktor za cestnine pri DKV. “Dosegli smo nov pomemben mejnik na naši poti k povezovanju vse Evrope z eno napravo. Kmalu bo sledilo še več držav.” Uporabniki DKV bodo s tem pridobili odlično storitev zamika pri plačilu, kar prinaša pozitivni učinek na denarni tok.

V zadnjih letih se je Madžarska s Češko razvila v osrednjo logistično povezavo za Srednjo in Vzhodno Evropo. Za Ukrajino, Romunijo in številne balkanske države pot na trge EU skoraj neizogibno poteka skozi Panonsko nižino, saj pot Hrvaška-Madžarska predstavlja alternativo Avstriji, ki je prav tako njena soseda. Pomen Madžarske kot tranzitne države na poti s severa/zahoda in z vzhoda/jugovzhoda Evrope odseva tudi v dejstvu, da skozi državo potekajo štirje prometni koridorji.