DKV širi možnosti za plačevanje cestnine v Bolgariji

Od zdaj bodo stranke DKV lahko plačevale cestnino v Bolgariji tudi prek naprave DKV BOX EUROPE. Relacijsko karto lahko še vedno enostavno naročijo prek spleta, v naročniškem portalu, ali prek mobilne aplikacije cestninskega operaterja. Poleg tega so v portalu za stranke DKV na voljo podatki stranke, podatki o vozilu in pogosto uporabljene poti. DKV BOX EUROPE je popolna rešitev z enim cestninskim boxom za stranke, ki vozijo skozi Bolgarijo redno ali občasno.

200916pmdkvboxeuropebgpicture.jpeg

Poleg Bolgarije DKV BOX EUROPE sprejemajo tudi v Nemčiji, Belgiji, Franciji, Avstriji, Španiji, na Portugalskem, pa tudi za predore Warnow (DE), Herren Tunnel (DE) in Liefkenshoektunnel (BE). V bližnji prihodnosti bo DKV BOX EUROPE možno uporabljati na vseh pomembnih avtocestnih odsekih v Evropi.


»DKV v Bolgariji že ponuja plačevanje cestnine v sodelovanju z nacionalnim cestninskim operaterjem. Ponosni smo, da lahko svojim strankam ponudimo nove možnosti plačevanja cestnine v Bolgariji s storitvijo DKV BOX EUROPE«, pravi Jérôme Lejeune, direktor za cestnine pri DKV. Bolgarija je pred kratkim uvedla nov satelitsko podprt cestninski sistem za vse avtoceste in državne ceste. V Bolgariji morajo cestnino plačati vsa vozila. Cestnina se razlikuje glede na prevoženo razdaljo, emisijski razred vozila, število osi, maso in kategorijo vozila. Bolgarija velja za pomembno tranzitno državo na poti med Srednjo Evropo in Bližnjim vzhodom, saj skozi to balkansko državo ob Črnem morju poteka več vseevropskih prometnih koridorjev.