Voznik tovornjaka razvil prenosno klop za trening

Tehta nekaj več kot 11 kilogramov in je zložljiva, zato jo je enostavno prenašati. »Če je voznik na nakladalnem doku in ima 30 minut ali eno uro časa, lahko odpre klop za trening in začne trenirati,« pravi David Copeland, ameriški voznik tovornjaka in ustvarjalec klopi.

Voznik tovornjaka razvil prenosno klop za trening
Takoj ko je Copeland postal voznik tovornjaka, si je rekel, da mora nekaj ustvariti in izobraziti kolege o zdravstvenih težavah, s katerimi se soočajo.

Copeland pravi, da se je naveličal gledati kako si uničuje zdravje s sedečim načinom življenja in kako to počno tudi njegovi kolegi. Takoj ko je postal voznik tovornjaka, si je rekel, da mora nekaj ustvariti in izobraziti kolege o zdravstvenih težavah, s katerimi se soočajo. Tako je ustvaril majhno klop za trening. Do sedaj je prodal več kot 300 klopi, vendar upa, da bo oprema kmalu na voljo v vsakem tovornjaku. Ogledate si katero koli parkirišče tovornjakov in na njem opazujete voznike tovornjakov, ko izstopajo iz svojih tovornjakov. Prva stvar, ki jo opazite, je njihova debelost. Vaje med postanki imajo lahko resničen vpliv na zdravje voznikov. Zato ni presenetljivo, da se od časa do časa pojavljajo pobude, podobne Copelandovi, ki na to opozarjajo. Bo voznikom všeč ta zasebna mobilna telovadnica? Čas bo povedal. Na profilu Davida Copelanda lahko že najdete videoposnetke tovornjakarjev, ki se hvalijo, kako vadijo med postanki.