VIDEO: V mednarodni seriji bodo nastopili tudi slovenski gasilci

Po vsej Evropi na tisoče profesionalcev in prostovoljcev sledi notranjemu klicu po pomoči drugim – pa naj gre za reševanje oseb, ki imajo težave v gorah, iskanje preživelih v gorečih zgradbah ali hitro vožnjo čez mesto zaradi zagotavljanja nujne zdravniške pomoči.

reševalci-življenj-6
V 5. epizodi bo nastopila tudi slovenska gasilska brigada.

Ti izjemni posamezniki se morda srečujejo z lastnimi dvomi in strahom, a kljub temu so neomajni. Njihov neverjetni duh je postavljen v žarišče nove Fordove serije videov z naslovom ‘Lifesavers’ (Reševalci življenj), ki jo predstavlja pred kratkim objavljeni napovednik.

V seriji srečamo osebe, kot sta Sarai, zdravstvena reševalka v Valencii v Španiji, ki to delo opravlja šele štiri mesece, in Martin, ki je vzpostavil službo za reševanje iz vode v mestu Nové Mlýny v Češki republiki, kjer je prišlo do številnih nezgod na priljubljenem lokalnem vodnem zajetju. Vsaka epizoda serije raziskuje, kaj žene te izjemne osebnosti pri njihovem delu, ter zagotavlja vpogled v njihovo soočanje s pritiski in kaj vse to pomeni zanje.

Prvi video v seriji spremlja delo reševalcev v Valencii v Španiji in bo objavljen 31. maja. V naslednjih petih epizodah bodo v žarišču ekipe reševalcev življenj v drugih evropskih državah, ki s svojo predanostjo in žarom pomagajo ljudem v težavah v Češki republiki, Franciji, Veliki Britaniji, Sloveniji in Nemčiji.  

Serija ‘Lifesavers’ (Reševalci življenj)

V vsaki epizodi so Fordove kamere posnele naporne vsakodnevne izzive, s katerimi se pri svoji pomoči lokalnim skupnostim soočajo reševalci. V seriji bomo videli1:

1. epizoda: Ekipa nujne medicinske pomoči v Valencii v Španiji 

31. maj 2021

2. epizoda: Reševanje iz vode, Češka republika

21. junij 2021

3. epizoda: Gorsko reševanje v Derbyju v Veliki Britaniji

12. julij 2021

4. epizoda: Gasilska brigada v Marseilleu v Franciji

2. avgust 2021

5. epizoda: Gasilska brigada v Sloveniji

23. avgust 2021

6. epizoda: Bavarski rdeči križ, Nemčija

Datum bo objavljen naknadno

Evropska reševalna vozila

Fordi v akciji – junakom pri njihovem delu pomagajo tudi Fordova vozila. Od vlečne zmogljivosti in stabilne lege Forda Rangerja do priročnosti, zanesljivosti in neskončnih možnosti za predelave različic Transita so to nadvse pomembna orodja, ki jim lahko evropske reševalne službe pri opravljanju svojega plemenitega dela vedno zaupajo. Po vsej Evropi reševalne službe uporabljajo približno 10.000 Fordovih gospodarskih vozil. Ford in njegovi partnerji za predelave nudijo pestro paleto izvedb vozil, ki so primerna za najrazličnejše naloge. Z bogato ponudbo različic, barv, paketov opreme in posebnih izvedb je izbira praktično neomejena.