VIDEO: To je naredil pilot, ki se je med letom na smrt dolgočasil...

Storitev Flight Radar 24 je širom sveta zelo dobro poznana, saj omogoča spremljanje številnih komercialnih in nekomercialnih letov. Medtem ko je dogajanje na nebu bolj kot ne dolgočasno, je za nekaj popestritve nedavno poskrbel nek avstralski pilot, katerega naloga je bila preizkušanje novega letalskega motorja vrste Diamond DA-40 Diamond Star. A kot kaže je bil pilot med testom tako zelo zdolgočasen, da si je privoščil nekaj zabave.

To je naredil pilot, ki se je med letom na smrt dolgočasil...
Avstralski pilot je med skupno triurnim letom zapisal sporočilo »IM BORED

Pilot letala je namreč sprejel odločitev, da bo svoj dolgčas delil z vsemi uporabniki spletne storitve Flight Radar 24 in sicer na način, da je med skupno triurnim letom zapisal sporočilo »IM BORED" in ob tem še narisal eno manjše in eno večje moško spolovilo. To je verjetno tudi razlog, zakaj je avstralski pilot za celotno »misijo« porabil 40 minut več kot načrtovano.

Čeprav se je omenjena »dogodivščina« pilota zgodila že 19. februarja letos, je ta šele sedaj postala pravi hit na številnih družbenih omrežjih, identiteta pilota pa kljub temu še ni bila razkrita. Podvig »iznajdljivega« pilota s podrobnejšimi podatki o letu pa si lahko ogledate na spletni strani priljubljene storitve Flight Radar 24 in sicer na spletni povezavi https://www.flightradar24.com/data/aircraft/vh-eqk#1f8b7704 

VIR: Računalniške novice