VIDEO: Stari gasilec še vedno gasi požare

Severna Makedonija se poleg Grčije, Turčije in Italije prav tako sooča z gozdnimi požari, zaradi česar primanjkuje domačih gasilcev, na pomoč so z opremo in delovno silo priskočili tudi kolegi iz sosednjih in ostalih evropskih držav. Med drugim sta pomoč ponudili Srbija s helikopterji in Slovenija, ki je na žarišče poslala ljudi in gasilska vozila. 

fap-makedonija-gasilsko-vozilo
Sicer mu manjka kakšen del, toda vodni top, kot tudi rezervoar pa sta v odlični formi.

Pozornost javnosti je pa je pritegnila gasilska cisterna, za katerega so menili, da se je pred približno 20 do 25 leti končala svojo kariero z zasluženo upokojitvijo ali kot relikt na avto odpadu. Gre namreč za gasilsko cisterno, katere osnovo predstavlja tovornjak FAP, ki so jih izdelovali v Priboju. Videoposnetek, ki je zaokrožil po družabnih omrežjih, prikazuje gasilsko cisterno FAP 1314, ki sodeluje pri gašenju požara. Posnetek naj bi nastal v bližini kraja Gevgelije.

Stari veteran kljub novejšim tipom gasilskih vozil, ki so danes v službi makedonskih gasilcev, odlično opravlja svoje delo. Kot pa lahko vidite v videoposnetku, mu sicer manjka "kakšen" del, toda vodni top, kot tudi rezervoar pa sta v odlični formi. To pa je tudi dovolj, da je ta stari veteran zavzel enako mesto med precej mlajšimi »vrstniki« in uspešno gasi ogenj.