VIDEO: Ranger Raptor je postal super hud

Ranger Raptor – najtrpežnejša in najzmogljivejša različica najbolje prodajanega pickupa v Evropi – postaja še bolj zaželen, saj je Ford danes predstavil novo različico: Ranger Raptor Special Edition.

ford-ranger-raptor-special-edition-9

Omejeno število izdelanih vozil bo zagotovilo ekskluzivnost, novi Ford Ranger Raptor Special Edition pa dominantno zunanjost in vrhunsko notranjost čistokrvnega pickupa dopolnjuje s posebnimi oblikovnimi poudarki, med katerimi so tudi drzne dirkaške črte in izrazite rdeče podrobnosti.Različica z omejenim številom izdelanih vozil je eden od junakov novega akcijskega filma The Good, the Bad and the Bad-RSE, ki je navdih seveda našel v klasičnem špageti vesternu Dobri, umazani zli. V filmu, ki ga je Ford objavil danes, Ranger Raptor Special Edition pokaže svoj izpopolnjen slog in izjemno obvladovanje hitrosti, scenarij pa mu je na ustreznih terenih ob bok postavil še druge samosvoje modele Rangerja, vključno z novima različicama Wolftrak in Stormtrak ter Rangerjem MS-RT z navdihom iz relija.Ford Performance skrbi, da je Ranger Raptor vrhunska izvedba Rangerja: odlikujejo ga ultra-čvrsto podvozje, posebej prilagojeno vzmetenje in izbrane pnevmatike, izjemno zmogljiv dizelski motor EcoBlue pa ljubiteljem življenjskega sloga s številnimi aktivnostmi na prostem omogoča, da obvladajo različne terene.

“Novi Ranger Raptor Special Edition našemu ‘hudemu’ pickupu doda še bolj dramatičen slog z edinstvenimi zunanjimi elementi in izpopolnjeno kabino, da je še bolj športen in terenski ter predvsem še bolj prepoznaven in zaželen,” je povedal Stefan Muenzinger, direktor oddelka Ford Performance pri Fordu Evropa. “Nastop v lastnem špageti vesternu je odličen način za prikaz sloga in terenske zmogljivosti modela Ranger Raptor Special Edition.”

Ranger Raptor Special Edition bo v Fordove prodajne salone po Evropi zapeljal letos oktobra. (začetek prodaje te različice v Sloveniji še ni definiran)

Nastop, ki pritegne poglede

Drzni Performance modri, Conquer sivi ali Frozen beli barvi novi Ranger Raptor Special Edition doda dvojne mat črne dirkaške črte – obrobljene s kontrastno rdečimi linijami – na pokrovu motornega prostora, strehi, spodnjem delu bokov, zadnjih blatnikih in zadnji stranici kesona, da še bolj poudarijo športen značaj.

Črte dopolnjuje pestra paleta izbranih elementov: sprednja vlečna obročka sta rdeča, izraziti blatniki, sprednji in zadnji odbijač, kljuke vrat in značilna Fordova reliefna maska pa so mat črni, da vozilo naredi še večji vtis kot s sivimi zunanjimi poudarki, ki so sicer standardni za Raptorja.V notranjosti dvojne kabine Rangerja Raptorja Special Edition za še bolj športen in poseben občutek poskrbijo rdeči šivi na volanu, armaturni plošči in oblogah vrat. Sedeži s serijskim usnjenim oblazinjenjem so udobni in nudijo odlično oporo pri obvladovanju grobega terena ali gladkih avtocest, armaturna plošča v Raceway sivi barvi, ki je na voljo samo za Special Edition, pa zagotavlja še večjo ekskluzivnost.

Special Edition temelji na edinstvenem podvozju oddelka Ford Performance za model Ranger Raptor. Optimalno je prilagojeno za hitro terensko vožnjo v skladu s predpisi in pogoji, za še večjo terensko zmogljivost pa ima Ranger Raptor za 150 mm širši kolotek in 51 mm višji odmik od tal kot Ranger XLT.Posebej prilagojeno vzmetenje uporablja dvojna prečna vodila iz aluminija spredaj in zadnjo arhitekturo z več členi, vključno z amortizerji FOX s prilagajanjem občutljivosti (Position Sensitive Damping), ki uravnava sile blaženja glede na spreminjanje podlage. Pnevmatike za vse terene General Grabber AT3 zagotavljajo maksimalen oprijem na neutrjenih površinah.

Model Ranger Raptor Special Edition poganja Fordov 2,0-litrski biturbo dizelski motor EcoBlue z 213 KM, ki razvije navor 500 Nm, dopolnjuje pa ga odziven 10-stopenjski samodejni menjalnik, ki ga uporabljajo tudi športni Fordi Mustangi. Raptorjev edinstveni sistem za upravljanje terena vozniku omogoča vožnjo po najrazličnejših terenih in v pestri paleti voznih scenarijev, vključno z načinom Baja – ta je poimenovan po slavnem puščavskem reliju Baja 1000 – za optimalno terensko zmogljivost.

V Fordovem novem filmu The Good, the Bad and the Bad-RSE Ranger Raptor Special Edition pobegne sovražnim banditom, pri tem pa se mu na ‘divjem zahodu’ pridružijo še drugi modeli Rangerja. Marsikaj spominja na legendarne filmske vesterne, film pa so dejansko posneli na originalnem prizorišču špageti vesterna v Španiji. Skoke in druge zmogljive trike Rangerja Raptorja v originalnem videu ob uvedbi si je doslej ogledalo že več kot pet milijonov gledalcev.



Fotogalerija