VIDEO: Kateri je najhitrejši kombi na Nürburgringu?

Kateri je najhitrejši kombi okoli Nürburgringa? To bo novi Volkswagen Transporter. Postavil je čas 9 minut 58 sekund in tako določil neuraden rekord kroga po progi dirkališča Nürburgring Nordschleife, ki ga je dosegel kombi.

Kateri je najhitrejši kombi na Nürburgringu?
Kombi je povsem serijski s 148 KM dizelskim motorjem, vozil pa ga je profesionalni dirkač Rob Austin, ki sicer tekmuje v prvenstvu British Touring Car Championship.

Čas 9 minut in 58 sekund se morda ne sliši tako impresiven, vendar glede na to, da je najhitrejši rekord na progi "Zelenega pekla" dosegel športni avtomobil Honda Civic Type R s časom 7 minut in 43 sekund, lahko rečemo, da je zgolj dobri 2 minuti večji čas izredno dober dosežek za gospodarsko vozilo. Kombi je za tale podvig posodila družba Northgate Rent a Car, ki velja za največjo družbo za izposojo kombijev v Veliki Britaniji. Naj povemo še to, da je bil kombi povsem serijski s 148 KM dizelskim motorjem, vozil pa ga je profesionalni dirkač Rob Austin, ki sicer tekmuje v prvenstvu British Touring Car Championship.