Tudi DAF zagnal proizvodnjo

DAF-ove tovarne v Eindhovnu (Nizozemska), Westerloju (Belgija) in Leylandu (Velika Britanija) so ponovno zagnale proizvodnjo. V zadnjih štirih tednih so v tovarnah uvedle nove higienske in socialne ukrepe za oddaljevanje. »Ponosen sem na ustvarjalnost in predanost naših zaposlenih. Zdaj lahko stranke še naprej oskrbujemo z najboljšimi tovornjaki na trgu," je dejal predsednik DAF-a, Harry Wolters.

first-daf-truck-leaves-production-line
V proizvodnih obratih DAF-a na Nizozemskem, v Belgiji in Združenem kraljestvu je bilo prilagojenih na stotine delovnih mest. Naloge so med seboj ločene, poti in urniki dela spremenjeni. | Foto: DAF

V proizvodnih obratih DAF-a na Nizozemskem, v Belgiji in Združenem kraljestvu je bilo prilagojenih na stotine delovnih mest. Naloge so med seboj ločene, poti in urniki dela spremenjeni. Izvedeni so ukrepi, ki delavcem omogočajo, da vzdržujejo razdaljo med seboj (najmanj 1,5 metra), razkužila so dostopna vsem. Zaradi previdnosti sedaj osebje v proizvodnji nosi tudi maske za obraz.

"Za enkrat nas manj skrbijo podatki o proizvodnji," pravi Harry Wolters. „Namesto tega je varnost in zdravje delavcev DAF-a in Leyland Trucks naša prednostna naloga. Temu primerno ostaja obseg proizvodnje še vedno relativno nizek. Povečali ga bomo šele, ko bo to varno. Zelo smo veseli, da lahko strankam ponovno dobavljamo tovornjake, saj igra transport ključno vlogo pri nemotenem delovanju družbe."

Zaradi tega so se pri DAF-u v zadnjih nekaj tednih s svojo prodajno-servisno mrežo maksimalno potrudili za zagotavljanje storitev in rezervnih delov za svoje kupce. Na primer, vse delavnice DAF-a so bile odprte, služba za pomoč pa je bila na voljo 24 ur na dan. In tako bo tudi v bodoče.