Milijon kilometrov z električnimi tovornjaki

Po dveh letih proizvodnje je flota električnih tovornjakov FUSO eCanter dosegla milijon prevoženih kilometrov. Gre za skupino 150 vozil, ki so jih prodali različnim strankam, na različnih kontinentih sveta. Tako sedaj električni tovornjaki eCanter vsakodnevno operirajo v New Yorku, Tokiu, Berlinu, Londonu, Amsterdamu, Parizu in Lizboni.

Milijon kilometrov z električnimi tovornjaki
Število nakopičenih kilometrov je še toliko bolj impresivno, če upoštevamo tipične operacije kupcev, pri čemer FUSO eCanter običajno prevozi razdaljo 30 do 80 kilometrov na dan.

Z več kot milijonom prevoženih kilometrov v vsakodnevnih operacijah v sedmih mestih na treh celinah je FUSO eCanter dokazal svojo zanesljivost in zmogljivost. Hkrati pa je podjetje pridobilo dragocene informacije za razvoj naslednje generacije. FUSO tako še naprej poudarja svojo pionirsko vlogo na področju gospodarskih vozil na električni pogon. Razdalja milijon kilometrov je enaka petindvajsetim vožnjam okoli sveta po ekvatorju. Število nakopičenih kilometrov je še toliko bolj impresivno, če upoštevamo tipične operacije kupcev, pri čemer FUSO eCanter običajno prevozi razdaljo 30 do 80 kilometrov na dan. Njegov doseg z enim polnjenjem sicer znaša 100 kilometrov in tako zlahka izpolnjuje zahteve kupcev na razdalji kratkega dosega v mestnem jedru.