Tudi težki program na elektriko

Že pred časom so pri Volvo Trucks predstavili popolnoma električna modela FL in FE, ki ju poganja zgolj elektrika, pokrivata pa lahek in srednji segment tovornih vozil. Ob zaključku leta so predstavili še koncept težkega električnega tovornjaka za regionalno distribucijo in gradbeništvo.

Tudi težki program na elektriko
Za pred nedavnim predstavljeni model pri Volvo Trucks pravijo, da je namenjen regionalni distribuciji blaga, kar pomeni, da letno v povprečju prevozi okoli 80.000 kilometrov, oziroma vsaj 250 kilometrov dnevno.

Kako močan pogonski sklop so mu namenili, pri Volvo Trucks še ne razkrivajo. Naj bi pa to bil njihov doprinos k zmanjšanju onesnaževanja in izpustov toplogrednih plinov. Obenem to prinaša tudi že prvi vpogled, kako naj bi izgledala kabina modelov FM in FMX (ta bosta sicer uradno predstavljena prihodnjo pomlad). Za pred nedavnim predstavljeni model pri Volvo Trucks pravijo, da je namenjen regionalni distribuciji blaga, kar pomeni, da letno v povprečju prevozi okoli 80.000 kilometrov, oziroma vsaj 250 kilometrov dnevno.