Volvo FH z opremo I-Save zmanjšuje porabo goriva

Družba Volvo Trucks predstavlja tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save, da bi svojim strankam zagotovila najnižjo porabo goriva. Z združitvijo novega motorja D13TC in posodobljenih funkcij za prihranek goriva lahko ta nova rešitev zmanjša stroške goriva za do 7 odstotkov pri prevozih na velike razdalje – ne da bi to vplivalo na vozne lastnosti.

Volvo FH z opremo I-Save zmanjšuje porabo goriva
Motor D13TC razvije do 300 Nm dodatnega navora, kar pomeni, da potrebujete manj pospeška in goriva, da med vožnjo po avtocesti ohranite stalno hitrost.

Povpraševanje po prevozih po Evropi narašča in tovorna vozila prevozijo vedno daljše razdalje. Hkrati se prevozniki spopadajo z naraščajočimi cenami dizelskega goriva, kar ustvarja pritisk na donosnost.


„Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save je naš odgovor na ta izziv. To je celovita rešitev, ki združuje našo najnovejšo tehnologijo za bistveno zmanjšanje porabe goriva pri prevozih na velike razdalje, ne da bi negativno vplivala na vozne lastnosti,“ pravi Roger Alm, predsednik družbe Volvo Trucks.


Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save poganja nov motor D13TC – najvarčnejši motor družbe Volvo Trucks za prevoze na velike razdalje doslej. Opremljen je z bati s patentirano valovito notranjostjo, ki izboljša izgorevanje in poveča izkoristek z usmerjanjem toplote in energije v središče valjev. Presežna energija v izpušnih plinih se nato uporabi za pogon motorja z dodatno turbino v toku izpušnih plinov, ki se imenuje enota Turbo Compound.


Motor D13TC razvije do 300 Nm dodatnega navora, kar pomeni, da potrebujete manj pospeška in goriva, da med vožnjo po avtocesti ohranite stalno hitrost. To je popolna rešitev za prevoznike na velike razdalje. Druge značilnosti opreme I-Save vključujejo nove zadnje osi za nižjo porabo goriva, posodobljen sistem I-See, ki deluje na osnovi zemljevidov ter analizira naklone ceste pred vami in ustrezno prilagodi vožnjo, prav tako pa vključuje programsko opremo za prestavljanje, ki je optimizirana za prevoze na velike razdalje. Skupna učinkovitost vseh teh izdelkov in storitev lahko privede do 7-odstotnih prihrankov pri stroških goriva v primerjavi z motorjem D13 Euro 6 generacije D.


„Vsak vidik opreme I-Save smo prilagodili tako, da bi ustrezal prevoznikom na velike razdalje, zlasti tistim, ki običajno prevozijo več kot 120.000 kilometrov na leto,“ pravi Mats Franzén, direktor za strategijo pogonskih sklopov pri Volvo Trucks. „Večje razdalje prevozijo, več lahko prihranijo. To je zmogljiv motor, ki zagotavlja zelo varčno in tekočo vožnjo.“

Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save bo na evropskih trgih mogoče naročiti od 11. marca 2019.

Podatki

Vse funkcije opreme I-Save so zasnovane tako, da zmanjšujejo stroške goriva.

Tovorno vozilo Volvo FH z opremo I-Save vključuje:

  • Motor D13TC (Turbo Compound) s 460 KM (2.600 Nm) ali 500 KM (2.800 Nm)
  • Nove zadnje osi za nižjo porabo goriva
  • Ugašanje motorja v prostem teku
  • I-Cruise in I-Roll, ki prilagodi hitrost za ohranjanje nizke porabe goriva
  • Črpalka servoojačevalnika s spremenljivo delovno prostornino
  • Posodobljen sistem I-See
  • Posodobljen menjalnik I-Shift s programsko opremo, optimizirano za prevoze na velike razdalje


Fotogalerija