Tourneo Custom je že v Sloveniji

Na slovenske ceste je zapeljal Fordov dostavnik srednjega razreda v potniški različici z do 8+1 sedeži, ki je namenjen tako podjetjem kot tudi za družinsko uporabo.

Ford Tourneo Custom
Ford Tourneo Custom | Foto: Boštjan Paušer

Novinec se ob povečani dolžini in dvema dolžinskima izvedbama ponaša z zunanjo višino pod dvema metroma, s čimer mu je omogočen dostop v večino parkirnih garaž. Prvič je ta model na voljo s štirikolesnim pogonom, medtem ko pogonska ponudba zajema tako dvolitrski dizelski motor (136, 150, in 170 konjskih moči), priključnega hibrida z 25 litrskim bencinskim motorjem in baterijo kapacitete 11,8 kWh, ki omogoča do 52 kilometrov vožnje le na elektriko. Kasneje tekom leta se bo ponudba razširila še s povsem električno izvedbo z baterijo kapacitete 65 kWh.

Ford Tourneo Custom

Potniški prostor ponuja sedeže, ki so nameščeni na vzdolžnih vodilih, tako da je njihov razmak in razporeditev možno prilagajati, prav tako so sedeži lažji, zato je njihova odstranitev iz vozila preprostejša. Tourneo Custom je prvič prejel tudi veliko panoramsko stekleno streho, ki potnikom ponuja povsem novo izkušnjo vožnje. Voznikov prostor je prostornejši, z ravnim podom ter novim volanskim obročen z nastavljivim naklonom, ki omogoča njegovo koriščenje tudi za mizo v mobilni pisarni. Opcijsko so na voljo matrični LED žarometi, medtem ko sta digitalna armatura in velik osrednji zaslon serijska.

Ford Tourneo Custom

Ford v Sloveniji zanj nudi pet letno garancijo brez omejitve kilometrov ter petletno brezplačno uporabo storitve FordPass Connect. Cene se začenjajo pri 40.950 evrih, prva vozila so že na voljo, letos pa pričakujejo prodajo okoli 180 enot.

Ford Tourneo Custom

Fotogalerija