Prvi popolnoma električni tovornjak v uporabi

DAF je dostavil svoj prvi popolnoma električni tovornjak v nizozemsko verigo supermarketov Jumbo. Gre za tovornjak DAF CF Electric, ki je bil razvit v sodelovanju podjetij DAF in VDL.

DAF CF Electric
Središče tega tovornjaka je VDL-jeva tehnologija E-Power, inteligentni električni pogon z 210 kW motorjem, ki ga napaja litij-ionski akumulator s kapaciteto 170 kWh.

Dostava popolnoma električnega komercialnega vozila DAF zaznamuje začetek serije dolgoročnih terenskih testov z uporabo popolnoma električnih tovornjakov. DAF CF Electric je vlačilec 4x2, razvit za cestni prevoz, do 37 ton skupne mase, za katerega so standardne enosne ali dvoosne prikolice. Središče tega tovornjaka je VDL-jeva tehnologija E-Power, inteligentni električni pogon z 210 kW motorjem, ki ga napaja litij-ionski akumulator s kapaciteto 170 kWh. 


CF Electric lahko z enim polnjenjem prevozi približno 100 kilometrov, zaradi česar je primeren za mestno distribucijo. Polna polnitev baterije traja le 1,5 ure, hitro polnjenje pa je končano v 30 minutah. Cilj podjetja Jumbo je, da z električnimi vozili pokrijejo dostavo v 45% svojih trgovin. Do leta 2020 želijo zmanjšati emisije CO2 njihovega voznega parka za 50% v primerjavi z letom 2008.

Fotogalerija