Prihajajo nove tehnologije

Različni oddelki podjetja Daimler AG dalje razvijajo varnostne in asistenčne sisteme za uporabo v tovornih vozilih, avtobusih in transportnih vozilih. Njihov cilj je širokopotezen: preprečevanje nevarnih situacij in s tem vpeljava vizije o vožnji brez nesreč.

Prihajajo nove tehnologije

Zaradi tega bodo vsi oddelki gospodarskih vozil v naslednjih letih razvijali varnostne tehnologije, kot sta asistenčni sistem pri obračanju in Mirror Cam. Še posebej pri tovornih vozilih bo kombinacija asistenčnih sistemov v prihodnjih letih pripeljala do avtonomne vožnje. Zaradi tega je razvoj pri Daimler Trucks v polnem teku. »Naši vizija je vožnja brez nesreč. Zaradi tega stalno razvijamo nove varnostne sistem, ki jih predstavljamo na tržišču. Kako hitro pridejo v dejansko uporabo, pa je odvisno tudi od pravnih okvirov. Tukaj pa deluje politika. In kot pionirji na tem področju, bomo zato odločno sodelovali pri tem diskurzu,« je dejal dr. Wolfgang Bernhard, odgovori pri Daimlerju za področje tovornjakov in avtobusov.

Novost, s katero se ukvarjajo pri Daimlerju je trenutno Mirror-Cam. S pomočjo kamer, nameščenih na levi in desni strani tovornjaka in zasloni v notranjosti, se pogled voznika občutno izboljša, s tem pa se tudi zmanjša možnost nastanka nesreče. Poleg tega pa uporaba omenjene tehnologije tudi zmanjšuje zračni upor in s tem posledično porabo goriva.