Prestižna nagrada za 3D Truck Configurator

Nagrado Computable Award 2018 so pri DAF Trucks prejeli za svoj 3D Truck Configurator in sicer v kategoriji Digitalna inovacija leta ("Digital Innovation of the Year"). 3D DAF Truck Truck Configurator je inovativno novo spletno orodje, ki strankam omogoča, da na spletu sestavijo svoje idealno vozilo.

Prestižna nagrada za 3D Truck Configurator
3D DAF Truck Configurator omogoča, da na spletu sestavite najbolj optimalen tovornjak za katero koli transportno aplikacijo.

Computable Award 2018 je najpomembnejša IT nagrada na Nizozemskem, ki jo podeljuje žirija IT strokovnjakov in bralci revije Computable. 3D DAF Truck Configurator omogoča, da na spletu sestavite najbolj optimalen tovornjak za katero koli transportno aplikacijo. Dve, tri ali štiri osi, enojni ali dvojni pogon, krmiljena sprednja ali zadnja os, dnevna, spalna ali dodatna prostorna kabina Space ali Super Space Cab.

»S konfiguracijo 3D Online Truck Configurator pa je DAF vodilni pri izdelavi in montaži tovornjakov«, pravi glavni urednik revije Computable Sander Hulsman. »Vidne so vse razpoložljive možnosti, vključno z skoraj neomejeno možnostjo namestitve komponent, kot so rezervoarji za gorivo in baterije.« Edinstvena stvar je, kot je še dejal Hulsman, se informacije pridobijo neposredno iz originalnih izvornih datotek CAD, standardne slike in datoteke se ne uporabljajo, kot je to običajno pri podobnih konfiguratorjih, kar pomeni 100-odstotno natančnost. Poleg tega ima 3D Truck Configurator možnost, da natančno pogledate določen tovornjak.

Od leve proti desni: Patrick Essers, direktor EIT Digital, Renaud Dehillotte, direktor marketinga DAF Trucks, Rens Evers, direktor DAF Trucks ITD in gostitelj Ben van der Burg.

Richard Zink, direktor marketinga in prodaje ter član uprave DAF Trucks, je še posebej zadovoljen z nagrado. »Z DAF 3D Truck Configurator lahko naši kupci, po možnosti v dogovoru s svojim nadgradjevalcem in prodajalcem, izberejo najbolj optimalen tovornjak. Ta inovativni spletni proces se odlično prilega naši filozofiji transportne učinkovitosti DAF. Odlikuje ga prijaznost do uporabnika in pospešuje dostavo tovornjaka, saj ga lahko nadgradelj tudi pogleda in s tem celo olajša namestitev nadgradnje in doda pomožno opremo.«