Prenovljen razred V

Novi V-razred ima odločnejši videz in izgleda širši, zahvaljujoč novemu sprednjemu odbijaču in novi maski hladilnika. Mercedesova zvezda je sedaj nameščena na sredini pred hladilnikom in je uokvirjena z dvema srebrnima letvama.

Prenovljen razred V
V ponudbi bo prvič tudi avtomatski menjalnik 9G-TRONIC, kot tudi sistem Agility Control za večjo udobje pri vožnji.

Razred V ponuja štiri nove barve in novi dizajn 17-, 18- in 19-palčnih platišč. Tudi v notranjosti so oblikovalci poskrbeli za spremembe. Merilniki in elementi na armaturni plošči so grafično preoblikovani. V vozilu je nameščen tudi nov komunikacijski zaslon. Novo sedežno oblazinjenje in drugačne reže za prezračevanje potnikom nudijo še boljše počutje. Ne manjkajo pa tudi asistenčni sistemi, ki so sedaj še izpopolnjeni. 

Novost je 4- valjni turbodizelski motor OM 654, ki v modelu V250d razvije 140 kW (190 KM) in 440 Nm navora. Še močnejši je model V300d, ki razvije 176 kW (239 KM) in 500 Nm navora, s pomočjo "overtorque", pa pridobi dodatno še 30 Nm navora, kar mu omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v samo 7,9 sekundah in maksimalno hitrost 220 km/h. V ponudbi bo prvič tudi avtomatski menjalnik 9G-TRONIC, kot tudi sistem Agility Control za večjo udobje pri vožnji. Mercedes-Benz V bo dostopen v izvedbah Standard, Long in Extra Long, ter v izvedbah namenjenih kampiranju Marco Polo in Marco Polo Horizon.

Fotogalerija