Predali 420 e-Crafterjev

V prihodnjih dveh letih bo Volkswagen francoskemu mestnemu logističnemu podjetju Chronopost dobavil skupno 420 električnih kombijev e-Crafter. Logistično podjetje je po obsežnih testih izbralo e-Crafterja za prehod v električno mobilnost.

Predali 420 e-Crafterjev
Pri Volkswagnu so prepričani, da se bo e-Crafter izkazal v težkem vsakdanjem svetu mestne logistike, kar bo ključnega pomena za obsežno pretvorbo mestnega prevozništva.

Pri Volkswagnu navajajo, da je to do doslej največje enojno naročilo e-Crafterja in da gre za še en pomemben korak k trajnostnim prometnim rešitvam za mestna središča. Podjetju Chronopost pa se hkrati zahvaljujejo za zaupanje, ki ga vlagajo v njihova električna vozila. Chronopost se že vrsto let zavezuje k zeleni mestni logistiki. Od septembra 2019 svojim strankam po celotnem Parizu dobavljajo blago z vozili, ki jih poganjajo alternativni pogonski viri. Do junija 2020 želijo alternativne pogonske vire razširiti na več kot 18 mest v Franciji, pri čemer bo sodelovalo tudi nekaj od naročenih 420 e-Crafterjev. Pri Volkswagnu so prepričani, da se bo e-Crafter izkazal v težkem vsakdanjem svetu mestne logistike, kar bo ključnega pomena za obsežno pretvorbo mestnega prevozništva. Električna vozila, kot je e-Crafter, imajo že sedaj dovolj avtonomije, da se lahko vsakodnevno uporabljajo za logistične procese v mestih in s tem enakovredno konkurirajo svojim dizelskim bratom.