Svetovna premiera - Novi Volkswagen Caddy

S svojo brezmejno vsestranskostjo je priljubljen v segmentih dostavnikov, družinskih enoprostorcev, kombijev za prevoz potnikov in bivalnikov: vse to je Caddy. Do zdaj so jih izdelali že več kot tri milijone. Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV) s svetovno premiero zdaj predstavlja napredno, peto generacijo Caddyja.

Caddy
Caddy

Vsaka podrobnost je bila zasnovana povsem na novo. Prodajna uspešnica namreč temelji na prečni modularni platformi (MQB), ki omogoča vključitev najsodobnejših tehnologij tudi v to modelsko serijo: inovativni asistenčni sistemi zvišujejo varnost in udobje; povezani infotainment in digitalizirani upravljalni sistemi. Z novo tehnologijo dvojnega vbrizgavanja (twindosing) so turbodizelski motorji (TDI) tako čisti kot še nikoli poprej. Povsem na novo in z opaznimi športnimi linijami je bila zasnovana zunanjost vozila. Hkrati s tem se je močno povečala prostornost v notranjosti. Novi Caddy – vsestranski multitalent med mestnimi dostavniki in družinskimi enoprostorci.

"Novi Caddy predstavlja z bistveno večjo prostornostjo, absolutno dovršenostjo detajlov, novimi tehnologijami in novo dinamiko v oblikovanju velikanski korak naprej," je povedal direktor VW GV Sedran. "To mu daje potencial za povečanje svetovnega tržnega deleža Volkswagnovih gospodarskih vozil na področju mestnih dostavnikov in kompaktnih enoprostorcev v t. i. A-segmentu," je pojasnil Heinz-Jürgen Löw, direktor za prodajo in marketing pri VW GV. Novi Caddy bo na trg prišel še v letu 2020.

Več o novem VW Caddy-u pa si preberite v marčevski številki revije Transport & Logistika.


Fotogalerija