Praznujejo prav poseben mejnik

Pri Mercedes‑Benz Vans praznujejo pomemben mejnik: predali so namreč sedem milijonti dostavnik na svetu. Jubilejno vozilo, eSprinter, je bilo predano stranki v Nemčiji.

mercedes-benz-ecitan-predaja-6a
Odkar se je štetje modelov v letu 1922 začelo, je bilo kupcem dostavljenih sedem milijonov dostavnikov.

Trenutna ponudba lahkih gospodarskih vozil Mercedes-Benz zajema najbolje prodajan model Sprinter, sledijo Vito in Citan ter električne različice eSprinter, eVito in od letos dalje tudi eCitan.

"Sedem milijonov prodanih dostavnikov v 30 letih, to je velik uspeh," je dejal Klaus Rehkugler, vodja prodaje in trženja dostavnih vozil Mercedes‑Benz. "Jubilejno vozilo je eno izmed naših najbolje prodajanih in to z dobrim razlogom: Sprinter svojo vrednost v segmentu velikih dostavnih vozil izkazuje že od leta 1995. Zdaj je v tretji generaciji, od leta 2019 pa je na voljo tudi z električnim pogonom. Zato smo veseli, da se je družinsko podjetje Taube odločilo za naš eSprinter in bo zdaj lahko svojim voznikom in strankam ponudilo vse prednosti, ki jih ponuja vožnja brez lokalnih emisij. Tudi v letu 2022 želimo nadaljevati zgodbo o uspehu naših dostavnikov in prepričati še veliko več strank."

Sedem milijonov kombijev od leta 1992

Leta 1896 je tovarna Rheinische Gasmotorenfabrik (Tovarna plinskih motorjev) Benz & Cie razširila svojo paleto izdelkov z dostavnim vozilom, ki je tako postalo prvo »lahko« gospodarsko vozilo. Pri Mercedes‑Benz od premiere prvega dostavnega kombija »Benz« nenehno razvijajo dostavna vozila in na trg uvajajo nove modele. Sedaj portfelj dostavnih vozil zajema tri segmente.  Majhna, srednje velika in velika dostavna vozila (Citan, Vito, Sprinter ter njihovimi električnimi različicami). Odkar se je štetje teh modelov v letu 1922 začelo, je bilo kupcem dostavljenih sedem milijonov dostavnikov – uspeh, na katerega so izredno ponosni.