Povrnili vam bodo stroške parkiranja

V letošnjem letu bo nemški BAG (Zvezni urad za prevoz blaga) pričel z delnim financiranjem visokih stroškov, ki nastanejo s parkiranjem tovornjakov na varnih parkiriščih v Nemčiji. Trenutno je na seznamu 20 tovrstnih parkirišč.

Povrnili vam bodo stroške parkiranja

Pri BAG so se odločili da bodo v letu 2018 financirali do 80 odstotkov stroškov, ki nastanejo s parkiranjem tovornjakov težjih od 7.5 ton na varnih parkiriščih. Tu je govora o ograjenih parkiriščih, ki so opremljena s kamerami na vhodu in izhodu in ustreznimi sanitarnimi prostori.

Podjetja lahko zahtevajo povračilo stroškov, ki nastanejo s parkiranjem na tovrstnih parkiriščih in sicer če vsota individualnega parkiranja v finančnem obdobju doseže vsaj 125 eurov neto. Trenutna finančna pomoč je omejena na 2.000 evrov na tovorno vozilo in 33.000 evrov na podjetje na letni ravni.

Več varnih parkirišč v letu 2018

V Nemčiji že kar nekaj parkirišč ustreza BAG zahtevam, med njimi tudi parkirišče Wörnitz na avtocesti A7 na Bavarskem in počivališče Uhrslebe na A2 na Saškem. Kot so sporočili pri German Association of Highway Inns (VEDA), je v Nemčiji 20 nadstandardnih parkirišč, ki ustrezajo zahtevam BAG. V letu 2018 bodo odprli še dodatnih 10 novih parkirišč.