Peugeotov program lahkih gospodarskih vozil

Peugeot ne proizvaja le osebnih avtomobilov, v ponudbi je tudi obsežna ponudba lahkih gospodarskih vozil, s katerimi pokriva večino potreb, pa naj gre za najmanjšega dostavnika Partnerja Furgona, srednjega v ponudbi Experta, ki je na voljo z več medosnimi razdaljami v tovornih in potniških izvedbah, ali pa največjega predstavnika lahkih gospodarskih vozil, Boxerja, ki si ga kupci prav tako lahko omislijo z več različnimi medosnimi razdaljami in višinami, kot minibus za prevoz potnikov, tovornjak prekucnik ali kot šasijo z možnostjo različnih nadgradenj.

Peugeot

Peugeot Partner
Partner Furgon je namenjen prevozu do treh ljudi in manjših količin tovora, je na voljo v dveh dolžinah. Že krajša različica L1 s prostornino tovornega prostora 3,3 kubičnega metra in dolžino 1,80 do 3 metrov omogoča prevoz dveh evropalet, v podaljšani različici pa je kar 3,7 kubičnega metra prostora in možnost nalaganja predmetov do 2,05 oziroma 3,25 metra dolžine. Podaljšanje dolžine omogoča poklopna sedežna klop Multiflex, s katero prostornino tovornega prostora pri obeh različicah povečamo še za dodatnega 0,4 metra in možnost prevoza daljših predmetov (cevi, palice …).

Za tiste, ki poleg tovornega prostora, potrebujete tudi možnost prevoza ljudi, sta na voljo dve kombinirani različici: Partner Teppe N1 in Partner Cabin Crew. Pri prvi je prtljažnik s kovinsko pregrado ločen od potniške kabine, ki razpolaga z vsem udobjem limuzinskega kombija. Partner Cabin Crew pa ima poleg prostora za pet potnikov tudi velik prtljažnik. Modularnost druge sedežne klopi za 3 potnike pa nam omogoča izbiro med sedišči ali daljšim tovornim prostorom.

Peugeot Expert, Expert Kombi in Peugeot Traveller Business
Peugeot Expert je na voljo v treh dolžinah, med katerimi izstopa kompaktna, ki v dolžino meri le 4,6 metra in se imenitno znajde predvsem v urbanem okolju, z višino pa lahko 1,9 metra zapelje tudi v večino pokritih garaž. V prostorni kabini se lahko pelje od dva do devet potnikov, seveda pa je od njihovega števila odvisna velikost prtljažnega prostora, ki ga uporabniki razporejajo po lastnih potrebah. V nasprotju z Expertom Kombijem, ki je namenjen predvsem prevozu delavcev in njihove opreme na delovišča, je Traveller Business ali Business VIP z razkošno urejeno prostorno notranjostjo namenjen predvsem udobnim prevozom poslovnih potnikov. Tudi te različice so na voljo v treh dolžinah, s petimi do devetimi sedeži in Business VIP salonsko razporeditvijo, pri kateri so sedeži v drugi in tretji vrsti obrnjeni drug proti drugemu z možnostjo sredinske mizice, kar pričara vzdušje sejne sobe.

Peugeot Boxer
Peugeot Boxer je v različici Furgon na voljo s tremi višinami in s štirimi dolžinami zato razpolaga kar z osmimi prostorninami tovornega prostora v razponu med 8 kubičnimi metri v različici L1H1 in 17 kubičnimi metri v različici L4H3. Uporabnost povečujejo tudi široke odprtine, skozi katere je nalaganje tovora povsem preprosto.

Za tiste, ki potrebujejo prostor za potnike, je na voljo tudi s podaljšano kabino Cabin Crew, ki lahko v konfiguraciji 3 + 4 sprejme do sedem potnikov, za njimi pa še vedno ostane dovolj prostora za tovor. Kot Kombi ali Minibus je Boxer namenjen prevozu potnikov, zato ima opremo, ki zagotavlja več udobja, med drugim pa omogoča tudi pritrditev otroških sedežev s pomočjo pritrdišč Isofix.

Fotogalerija