Peugeot na poti do elektrifikacije svojih modelov

Z vozilom Peugeot e-EXPERT bo znamka Peugeot naredila še en korak na poti do elektrifikacije svojih modelov s ciljem, da bi do leta 2021 razpolagala s 100 % elektrificiranim izborom gospodarskih vozil. Izvedenka Peugeot e-EXPERT bo dodatno utrdila vodilno mesto gospodarskih vozil Peugeot UTILITAIRE in modela Peugeot EXPERT v Evropi.

Peugeot na poti do elektrifikacije svojih modelov
Na voljo bosta dve stopnji avtonomije (200 km in 300 km WLTP) in celovit izbor vozil.

Na voljo bosta dve stopnji avtonomije (200 km in 300 km WLTP) in celovit izbor vozil: odločitev za elektriko ne pomeni, da se je treba odpovedati prednostim, ki so zaslužne za uspeh vozila Peugeot EXPERT. Če vzamemo v obzir ugotovitev, da večina poklicnih uporabnikov dnevno prevozi manj kot 300 kilometrov, je električna izvedenka Peugeot EXPERT potemtakem povsem logična odločitev. 

To logično odločitev pa podpira tudi dejstvo, da se dostop do mestnih središč vse bolj zaostruje in da je v nekatera mesta možno zapeljati izključno z vozilom na 100 % električni pogon. Z izborom vozil, ki je vse bolj prilagojen specifičnim vrstam rabe, je Peugeot EXPERT uspel pred kratkim izpolniti zahteve emisijskega predpisa Euro 6D in je odslej na voljo tudi v izvedenki na 100 % električni pogon, poimenovani Peugeot e-EXPERT. 

Uporabniki bodo lahko izbirali med dvema kapacitetama akumulatorja:

50 kWh za 200 kilometrov avtonomije (WLTP), 

75 kWh za 300 kilometrov avtonomije (WLTP).

Peugeot e-EXPERT zvesto sledi konceptu znamke Peugeot, po katerem za vožnjo z električnim pogonom ne potrebujemo povsem drugačnega vozila, zato ohranja mogočno stilsko zasnovo izvedenk z motorjem na notranje zgorevanje in ponuja isto uporabno prostornino za nakladanje. 

Novi Peugeot e-EXPERT se bo pričel tržiti v drugi polovici leta 2020, ko se bo začelo nadaljevanje nesporno uspešne zgodovine modela Peugeot EXPERT, ki je bil od lansiranja v letu 2016 do danes prodan že v več kot 170.000 primerkih. Poleg tega bo okrepil vodilno mesto gospodarskih vozil Peugeot UTILITAIRE v Evropi in tako se bo prodajni paleti znamke Peugeot poleg modelov Partner Electric, e-Boxer, e-208, e-2008, 3008 in 508 HYBRID in HYBRID4 pridružilo še eno električno vozilo.