Pnevmatike, optimizirane za električne avtobuse v mestnem prometu

Pnevmatike za električne avtobuse morajo podpirati visoko skupno težo vozila, zaradi teže električnega akumulatorja in prenesti velike sile začetnega navora. Da bi obvladali te izzive, morajo združiti oprijem, robustnost in nadpovprečno nosilnost.

Conti Urban HA3
Conti Urban HA3 ima povečan indeks obremenitve zaradi izjemno robustnega ohišja z visoko gostoto žice in debeline.

Podjetje Continental, tehnološko podjetje in proizvajalec premium pnevmatik, izpolnjuje nove potrebe s svojimi novimi pnevmatikami Conti Urban HA3 315/60 R22.5 154/148J (156/150F). Te pnevmatike za vse osi za varno električno potniško storitev imajo odličen oprijem in nosilnost osem ton na os, kar je 0,5 tone več kot je standard za to dimenzijo pnevmatik.

Izjemno robustne
Conti Urban HA3 ima povečan indeks obremenitve zaradi izjemno robustnega ohišja z visoko gostoto žice in debeline. Profil je prav tako črvst in trpežen, z visokim deležem naravnega kavčuka, ki povečuje odpornost na ureznine, razpoke, luščenje, razpadanje in obrabo, kar omogoča dolgo življenjsko dobo in izkoristek celotnega potenciala prevoženih kilometrov.

Posebna oblika pnevmatike za mestne avtobuse prispeva k vzdržljivosti in enakomerni obrabi, medtem ko širina profila zagotavlja odlično stabilnost v zavojih in upravljanje za maksimalno varnost v mestnem prometu. Gostota zapornih lamel zagotavlja optimalen oprijem in držanje voznega pasu, tudi v izredno mokrih razmerah skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike.


Tudi za zimske razmere
Razporeditev lamel poskrbi za zmanjšan hrup in večje udobje v vožnji. Okrepljene bočnice zagotavljajo, da Conti Urban HA3 vzdrži tudi pogoste stike z robniki. Zahvaljujoč svoji dobri obnovljivosti omogoča Conti Urban HA3 več življenjskih dob pnevmatike. Pnevmatika je prav tako primerna za celoletno uporabo v mnogih evropskih regijah, saj je testirana za zimske razmere in označena s troglavo planino s snežinko.

"Nova Conti Urban HA3 pnevmatika je optimizirana za električne avtobuse in prinaša v prakso dragocene izkušnje, ki smo jih pridobili iz nedavnega sodelovanja s proizvajalci gospodarskih vozil in mestnimi avtobusnimi družbami," je povedal Lutz Stäbner, vodja oddelka za upravljanje tovornih in avtobusnih pnevmatik podjetja Continental, zadolžen za Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko. "Zahvaljujoč uravnoteženemu profilu zagotavlja varno, udobno in stroškovno učinkovito rešitev za omogočanje e-mobilnosti v zahtevnem avtobusnem prometu."

Fotogalerija